f

El GT Creativitat Procés Artístic i Salut Mental visita l’exposició “La mà guiada” al MNAC

La mostra permet conèixer l’obra de Josefa Tolrà i Madge Gill, fins el 5 de novembre.


El passat dissabte 30 de setembre, les companyes del GT Creativitat Procés Artístic i Salut Mental van gaudir de l'exposició “La mà guiada" del MNAC, acompanyades per Pilar Bonet, comissària de l'esdeveniment. 

Les assistents van poder conèixer in situ les creacions de Josefa Tolrà i Madge Gill exposades, que permeten analitzar avui des d'altres perspectives l’art de la primera meitat del segle XX a Europa i amb això reconèixer-nos en nous relats estètics i ètics de la cultura moderna: noves espiritualitats laiques (espiritisme, teosofia, antroposofia), altres paradigmes de l’art (dissolució de l'autoria, procés col·laboratiu de creació), la recuperació de tècniques de l’art de les dones (dibuix, brodats, dietaris), la funció sanadora de l’art (obra no comercial ni d’espectacle), els sabers esotèrics i la potència i l’experiència d’una mística instintiva i alliberadora que és una vivència de transcendència per a les classes humils. 

L’exposició La mà guiada. Josefa Tolrà (1880-1959) - Madge Gill (1882-1961) Dones visionàries és acollida al MNAC fins el 5 de novembre de 2023.


Comparteix

f

La Junta Rectora de la Delegació representa el COPC a la inauguració del curs acadèmic 2023-24 de la UdG
El president Àngel Guirado i la vocal Marianna Lozano assistiran a l’acte del proper 5 d’octubre.