f

El president de la Delegació participa en la inauguració de la XXIX Setmana Psicològica organitzada pels i les estudiants de psicologia de la UdG

L'acte d'inauguració es va celebrar l'11 d'abril a l'Espai Fundació La Caixa de Girona. La Setmana Psicològica té una durada de 3 dies i compta amb conferències i tallers.

L'11 d'abril, a l'Espai Fundació "La Caixa" de Girona, es va inaugurar la Setmana Psicològica de la UdG que enguany celebra la seva 29ª edició. La jornada organitzada per l'ARPP, Associació per la Recerca i Promoció de la Psicologia, està coordinada íntegrament pels i les estudiants de psicologia i té una durada de 3 dies. Compta amb conferències i tallers amb el propòsit d'oferir als estudiants uns coneixements que ampliïn la part més teòrica del grau, amb una visió més pràctica i un enfocament més professional. Es van tractar temes tan diversos com les autolesions no suïcides, artteràpia, les disfuncions sexuals, el psicòleg en el context penitenciari o la intervenció assistida amb animals.

En la inauguració van participar: el coordinador del grau de psicologia, Sr. Francesc Sidera, la presidenta de l'ARPP, Sra. Mar Morera, i el president de la Delegació de Girona del COPC, el Dr. Àngel Guirado, el qual va destacar, d'una banda, la rellevància de la psicologia com a professió i l'actual presa de consciència de la importància de tenir cura de la nostra salut mental i el benestar emocional, manifestat, per exemple, en la incorporació dels REBECS al sistema de salut. Així com la necessitat de millorar l'atenció en els trastorns de salut mental en persones amb discapacitats intel·lectuals o la interacció entre capacitats i discapacitat.

De l'altra banda, també va remarcar els grans canvis que afectaran la professió, conseqüents de canvis socials com són les noves addiccions en l'àmbit tecnològic o la presència imparable de la intel·ligència artificial que impactarà sens dubte en el futur de la professió. També va fer esment de perfils de noves vies d'especialització pels professionals de la psicologia que encara no sabem i que va acompanyada de la recerca, com per exemple, la que es du a terme a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta.




Comparteix

f

El Club Social de la Delegació Territorial de Girona del COPC prepara l'exposició "Introspecció", de Raül Franch
L'exposició, ubicada a les instal·lacions de la Delegació, s'inaugurarà el 21 d'abril a les 19 h i romandrà oberta al públic durant un mes.