El passat divendres, 27 de gener, va tenir lloc la reunió de la Comissió Institucional per a l'Abordatge de les Violències Masclistes a la Demarcació de Girona, en el marc del Vestíbul Institucional Narcisa de Caramany de l’Edifici de la Generalitat a Girona. L’objectiu d’aquesta comissió és fer el seguiment de l’execució del protocol d’actuació, actualitzant-lo i adaptant-lo a la realitat social i legislativa i posar en coneixement les polítiques i mesures impulsades per la Conselleria d’Igualtat i feminismes, per tal de garantir el dret de les dones a l’erradicació de les violències masclistes.
Aquesta comissió reuneix l'òrgan de la Judicatura i la Fiscalia, la Diputació de Girona, els consells comarcals i Ajuntaments, així com col·legis professionals de les comarques gironines, a més de representants dels Departaments d’Educació, Salut, Interior, Drets Socials i Mossos d’Esquadra. La Comissió ha estat presidida per la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Sra. Laia Cañigueral i Olivé, acompanyada per la secretària de Feminismes, Sra. Montse Pineda Lorenzo i de la directora dels Serveis Territorials del Departament d'Igualtat i Feminismes a Girona, Sra. Marta Casacuberta Solà, les quals van informar de les darreres mesures engegades des del Departament d’Igualtat i Feminismes pel que fa a l’eradicació de les violències masclistes. Seguidament, el Sr. Víctor Correas Sitjes, portaveu de la Comissió, magistrat de la Secció IV de l'Audiència Provincial de Girona, la Sra. Jenifer Escobar i la Sra. Salima Bouattaouin, tècniques dels SSTT d’Igualtat i Feminismes a Girona, van informar de les actuacions dels diferents grups de treball que integren la comissió tècnica per a una intervenció coordinada contra les violències masclistes a la demarcació de Girona, especialment de les accions dutes a terme pels diferents grups de treball. La comissió institucional va reiterar, una vegada més, la seva solidaritat i el compromís institucional en la lluita contra les diverses manifestacions de les violències masclistes.
Des del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunyaes va felicitar el Departament d’Igualtat i Feminismes per l’aposta d’ampliar el nombre de professionals de la psicologia en els equips d’atenció a urgències i per donar importància a la formació i especialització en psicologia de les diferents professionals que intervenen en aquest àmbit. Es va fer èmfasi en la problemàtica dels suïcidis feminicides i la seva incidència en les víctimes de violències masclistes i les seves famílies, un problema que cal abordar des de l’especialitat en psicologia i que cal afrontar amb formació especialitzada per part de les professionals de la psicologia intervinents.