f

Ester Mas, vocal de la Junta de le Delegació participa en la jornada “La diligència deguda en l'abordatge de les violències sexuals”

L'esdeveniment va tenir lloc el passat 5 de maig a l'Auditori Josep Irla de l'Edifici de la Generalitat a Girona.

La vocal de la Junta rectora de la Delegació territorial del Girona del COPC, Ester Mas, va participar com a ponent en la ‪Taula rodona: “L’abordatge de les violències sexuals des dels serveis d’intervenció‬ ‪especialitzada”‬ dins de la Jornada “La diligència deguda en l'abordatge de les violències sexuals”, que es va celebrar el passat dia 5 de maig a l'Auditori Josep Irla de l'Edifici de la Generalitat a Girona.

La jornada ha estat impulsada per la Comissió Tècnica per a l'abordatge de les violències masclistes de la demarcació de Girona, amb l'objectiu principal d'incrementar el coneixement sobre els serveis i recursos existents i promoure una millor coordinació i treball en xarxa entre els diferents agents intervinents en situacions de violència sexual. Per aquest motiu, es va considerar especialment rellevant comptar amb la participació dels diferents serveis que tenen un paper clau en l'abordatge d'aquesta problemàtica.

En la jornada van participar professionals de diversos àmbits, cossos de seguretat, advocacia, judicatura, fiscalia, ginecologia, serveis educatius i serveis especialitats en atenció psicològica a les víctimes de violències sexuals entre altres.

La inauguració de l'acte va anar a càrrec de la psicòloga Laia Rosich, Directora General per a l'Erradicació de les Violències Masclistes, i la Sra. Nahxeli Beas, advocada d'AADAS (Associació d'Assistència a Dones Agredides Sexualment), qui va fer la ponència inaugural de la jornada.


L'Ester Mas, com a coordinadora i psicòloga del SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones) de la Selva, va exposar l'atenció que s'està duent a terme des d'aquest servei amb les víctimes de violències sexuals a tots els municipis de la comarca de la Selva de menys de 20.000 habitants. Va destacar que en algunes ocasions les dones ateses no tenen consciència de ser víctimes de violències sexuals, també va assenyalar que com a SIAD especialitzat en violències masclistes duen a terme teràpies centrades en el trauma com EMDR, Brainspotting i Internal Family Systems.

La jornada va ser un bon marc per exposar les diferents actuacions que es duen a terme i com a conclusió es pot destacar la necessitat d'establir una millor coordinació entre els serveis que actuen en situacions de violències sexuals.


Comparteix

f

La Secció de Secció de Psicologia de l’Educació visita la Delegació Territorial de Girona
La trobada es va dur a terme el passat 25 d'abril.