f

Eudald Carbonell i David Bueno dialoguen a 'Transformar-se per sobreviure. Les claus de la psicologia del futur'

L'esdeveniment, que va tenir lloc el 28 de novembre, forma part del projecte Memòria Històrica de la Delegació Territorial de Girona del COPC.


Dimarts 28 de novembre, a l'Auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona va tenir lloc la 'Taula rodona de diàleg entre experts: Transformar-se per sobreviure. Les claus de la psicologia del futur', que està dins del marc del projecte de Memòria Històrica de la Delegació Territorial de Girona del COPC.

La presentació i la clausura van ser a càrrec del president de la Delegació Territorial de Girona del COPC, Doctor Àngel Guirado. Van ser a l’acte el degà del COPC, presidents d’altres juntes rectores, la Junta Rectora de la Delegació Territorial de Girona, el president i membres de la Junta del Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Girona i expresidents d’anteriors juntes rectores de la Delegació Territorial de Girona del COPC.

A la taula rodona van intercanviar punts de vista David Bueno (1965, Barcelona) genetista i especialista en neuroeducació i Eudald Carbonell (1953, Ribes de Freser), arqueòleg i antropòleg, moderats per la periodista i escriptora Cristina Masanés. Va ser un diàleg amè entre els dos contertulians, obert a les preguntes dels assistents en la seva recta final. Raonaments lúcids, preclars sobre ciència, costums socials, intel·ligència artificial, història, psicologia... que ens van deixar amb afirmacions persuasives:

Eudald Carbonell

  • "La globalització ha estat un error immens".

  • "Tota idea que arrela en la societat comença una evolució en el moment que apareixen punts de vista diferents que semblen una fragmentació, però en realitat és un desenvolupament d'aquest... per això el feminisme ha arrelat ja en la nostra societat".

  • "El col·lapse és inevitable".

David Bueno

  • "La diversitat no són les diferències, és la riquesa".

  • "Si prohibim WhatsApp per a protegir els més joves és que hem fracassat educant en les noves tecnologies".

  • "Tots coneixem els cinc sentits, però n'hi ha un sisè, la propiocepció, el sentit de la percepció de parts del cos".

 L'acte va estar amenitzat, a l'inici i al final, per dues peces musicals a càrrec del jove baix Pau Llensa.


Comparteix

f

Vols col·laborar amb la Delegació participant en un programa de TV o redactant un article per a un diari?
Si vols més informació o decideixes col·laborar-hi, posa't en contacte amb la Delegació.