f

La Delegació de Girona del COPC acollirà l’exposició ‘Tu no entens res... però jo tampoc!’

La mostra reflexiona sobre el moment de dificultat en l’àmbit familiar que va patir l’autora a causa de la depressió del seu fill

La Delegació Territorial de Girona del COPC acollirà, a partir del 19 d’octubre, l’exposició Tu no entens res... però jo tampoc!, de Marta Carreras. La mostra pictòrica reflexiona sobre el moment de dificultat en l’àmbit familiar que va patir l’autora a causa de la depressió del seu fill. Es podrà veure fins al 19 de novembre.

Carreras és llicenciada en Belles Arts. Té el títol de teràpia assistida amb gos i és professora de secundària i batxillerat en plàstica, ceràmica, artesania, dibuix tècnic i disseny. 

L’autora és mare de tres fills, el Jan, el Josep i l’Arnau. Un dia, el Jan li va dir: “Mama, tu no entens res”. Com a resposta a l’afirmació, Carreras el va observar i va plasmar moments del seu dia a dia, per tal d’entendre i ajudar a posar paraules allò que ell vivia.

Arran d’aquesta experiència, en va sorgir l’exposició pictòrica i l’àlbum il·lustrat Tu no entens res... però jo tampoc! L’àlbum va ser terapèutic per Carreras, sorgit d’un moment dolorós per la família. El seu fill va passar per una depressió que va requerir ingrés hospitalari; a l’edat de 14 anys va arribar el diagnòstic de TEA d’alt funcionament (Asperger).

Amb el llibre i les pintures, Carreras reflexiona sobre aquest moment personal i com va ser de gran ajuda gestionar el recurs caní, que moltes persones tenen a casa, com a eina o aliat terapèutic per als membres de la família.

El dia 19 d'octubre a les 19 h a la seu del COPC de Girona hi haurà la presentació del llibre i de les pintures, i es farà un esdveniment d'inauguració amb càtering. Entrada gratuïta.

L'acte comptarà amb la intervenció de:

- Raquel Figueras i Díaz, llicenciada en Ciències Biològiques per la UdG. Graduada en Magisteri d’Educació Infantil per la UdG. Professora de Secundària.

- Lau Borén Altés, llicenciat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la UB.

- Sígrid Lalinde Fernandez, llicenciada en Psicologia per la UB, Màster en Psicologia Forense per ISEP. Psicòloga a l'Associació Síndrome d'Asperger de Girona. Trastorn de l'Espectre Autista (SAGI-TEA). 


Imatge d'una de les pintures de Marta Carreras.

Comparteix

f

La Delegació de Girona del COPC col·labora amb la recerca biomèdica de l’IDIBGI
L'acord té per objectiu consolidar la col·laboració que fa anys que es dona entre la Delegació del COPC i el centre de recerca biomèdica gironí