f

La Delegació es reuneix amb el Departament d’Igualtat per establir mecanismes de coordinació i col·laboració

Pilar Mateos i Ester Mas, membres de la Junta Rectora, van representar la Delegació a la trobada.


Dijous dia 8 de febrer de 2024 la tresorera, Pilar Mateos, i la vocal de la Junta Rectora, Ester Mas, es van reunir amb la directora dels Serveis Territorials d'Igualtat i Feminismes a Girona, Marta Casacoberta. El motiu d'aquesta trobada va ser establir mecanismes de coordinació i col·laboració entre el COPC i el Departament d'Igualtat i Feminismes en matèria de prevenció i lluita contra les violències masclistes, l'equitat en els treballs i les polítiques d'igualtat i feminismes.

La Junta Rectora del COPC participa activament en la Comissió Institucional i en la Comissió Tècnica per a l'abordatge de les violències masclistes a la demarcació de Girona. En el marc d'aquesta col·laboració es va proposar mantenir una reunió biliteral conjunta, ja que la Comissió Tècnica és el fòrum on es parlen tots els temes relacionats amb la lluita contra les violències masclistes i es duu a terme el desplegament de les polítiques públiques en àmbit d'igualtat i feminismes.

La reunió bilateral es va centrar en la voluntat de la Junta Rectora de col·laborar amb el Departament d'Igualtat i Feminismes per l'aplicació dels estàndards de qualitat entre els professionals de la psicologia pel que fa al desplegament de les polítiques públiques d'Igualtat i feminismes. Concretament, es va parlar de la necessitat d'especialització de les persones professionals en aquest àmbit de treball i com el COPC per oferir formació especialitzada en aquesta àrea.

També es va assenyalar la participació de les persones professionals de la psicologia en totes les fases de lluita contra les violències masclistes (sensibilització, prevenció i recuperació) i la importància de col·laborar amb la Xarxa de Serveis d'Informació Atenció a les Dones, la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral LGBTIQ+, els Serveis d'Intervenció Especialitzada en Violències Masclistes i la Xarxa de professionals d'equitat en els treballs.


D’esquerra a dreta: Sra. Ester Mas, vocal de la Junta Rectora; Sra. Marta Casacoberta directora dels Serveis Territorials d'Igualtat i Feminismes a Girona, Sra. Pilar Mateos, tresorera de la Junta Rectora.


Comparteix

f

La Junta Rectora de la Delegació es reuneix amb els Grups de Treball, la Psicoxarxa i el Club Social
La trobada va tenir lloc el passat 26 de gener i va concloure ratificant el propòsit d'ajudar i donar suport per part de la Junta Rectora.