f

La Delegació presenta la guia 'M’han citat a un judici. I ara què?' amb total consens sobre la seva vàlua

El passat 17 de novembre va tenir lloc, a l’Auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat de Girona, una acte amb totes les personalitats de l'àmbit.

El passat 17 de novembre va tenir lloc l’acte de presentació de la guia M’han citat a un judici. I ara què? a l’Auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat de Girona.

Les autores de la guia, Roser Salis, Eva Sala, Alba Milena, Maika Lopez i Antònia Montaner són psicòlogues acreditades pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya com a expertes en psicologia forense. La guia és un recull d’informacions i experiències ordenades que serveixen per orientar els professionals de la psicologia dins del medi, poc habitual per als psicòlegs i psicòlogues, que són els jutjats. 

La Jornada va tenir la següent programació:

  • Un acte inaugural, amb la presència de Sra. Elisa Micciola, vocal i comissionada de Desenvolupament Professional del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), el Sr. Sergi Palomeras, director dels Serveis Territorials del Departament de Justícia, Drets i Memòria a Girona i el Sr. Marc Ceron, subdirector general de Formació i Recerca del CEFJE (Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada).

  • Una conferència sobre “Habilitats comunicatives en la testifical o ratificació oral”, amb la psicòloga forense Mercè Cartié.

  • La presentació de guia M’han citat a judici. I ara què? Guia pràctica per a professionals de la psicologia, amb la participació de les cinc autores, abans esmentades, i que van explicar alguns dels casos més comuns en què els psicòlegs han d’enfrontar-se en els jutjats i les seves experiències.

    (prem-hi per llegir-la)
     

  • Una taula d’expertesa formada per una magistrada, Sra. Zita Hernández; una fiscal, Sra. Luciana Remacha; una lletrada de l’administració pública, Sra. Sònia Pérez; una advocada i professora de la UdG, Sra. Anna Valdé, i dues psicòlogues forenses, Sra. Chon Molina i Sra. Elena Garrido, que va actuar com a moderadora. Les ponents van exposar les seves vivències, curiositats i casos típics que, des del seu rol, acostumen a tenir amb els professionals de la psicologia quan han estat en un judici.

  • L’acte de cloenda va anar a càrrec del Sr. Ángel Guirado, president de la Delegació Territorial de Girona del COPC i la Sra. Iolanda Aguilar, secretària per a l'Administració de Justícia del Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya

Aquesta Jornada s’ha organitzat conjuntament entre la Delegació Territorial de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de la Generalitat de Catalunya i el Departament de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat de Catalunya. 

Pots consultar la galeria de d'imatges en aquest enllaç.

De dreta a esquerra:
Alba Milena, Roser Salis, Antònia Montaner,  Eva Sala i Maika López

Comparteix

f

Una representació de la Delegació present a l'espai sobre salut mental a la Fira de Mostres de Girona
El president de la Junta Rectora, el doctor Àngel Guirado, i les vocals Ester Mas i Anny Escatllar van assistir a aquest espai el passat dissabte 28 d’octubre.