f

La Junta Rectora assisteix a la jornada Els plans d’igualtat a les empreses

El passat dia 12 de juny va tenir lloc la Jornada sobre l’àmbit laboral com espai de transformació social a l’edifici de la Generalitat a Girona.

El passat dia 12 de juny va tenir lloc la Jornada sobre Els plans d’igualtat a les empreses: L’àmbit laboral com espai de transformació social a l'Auditori Josep Irla, de l’edifici de la Generalitat a Girona. En representació de la Junta Rectora de la Delegació de Girona del COPC van assistir l'Ester Mas i la Susana Mantas, vocal i secretària de la Junta Rectora, respectivament.

Una de les eines òptimes de gestió empresarial per avançar en la integració sistemàtica de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en l’organització i la seva cultura són els plans d’igualtat. En el marc de la responsabilitat social, la promoció i l’assoliment de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes, i l’eliminació de la discriminació per raó de sexe a l’empresa representa un eix fonamental del vector sociolaboral i una part inqüestionable dels valors essencials de l’organització. Segons dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, en data de 31 d’agost de 2023, el nombre total d’empreses a Catalunya era d’1.243.452. Amb aquesta xifra, es calcula que només el 12,9% disposen d’un pla d’igualtat. Actualment, un total de 16.123 empreses a Catalunya l'han implementat. D’aquestes, 13.370 eren empreses de més de 250 empleats i empleades, que eren les obligades a tenir-lo des de l’any 2007. Les 2.753 empreses restants eren empreses de més de 50 persones treballadores.

En aquest esdeveniment es van presentar les polítiques d'equitat en els treballs, a més de dues taules rodones, la primera sobre Plans d'Igualtat: una eina per al canvi, la innovació i la sostenibilitat en l’àmbit empresarial, i la segona Pràctiques inspiradores dins de l’empresa com a una de les eines per al canvi, innovació i la sostenibilitat en l'àmbit empresarial. La cloenda va anar a càrrec del director territorial del Departament d'Empresa i Treball, Sr. Joan Martí i Bonmatí.

Una Jornada innovadora i inspiradora que fa una crida a grans transformacions a les empreses a favor del canvi cap a la Igualtat de les persones dins l'àmbit laboral. 


Comparteix

f

La Delegació inaugura l'exposició Atrapant el moment, de Xita Camps
Divendres 14 de juny, a les 19 h, us esperem a la Delegació Territorial de Girona del COPC