f

La Junta Rectora de la Delegació es reuneix amb els Grups de Treball, la Psicoxarxa i el Club Social

La trobada va tenir lloc el passat 26 de gener i va concloure ratificant el propòsit d'ajudar i donar suport per part de la Junta Rectora.

El passat 26 de gener es va fer la tradicional reunió i sopar de la Junta rectora amb una representació de membres dels Grups de Treball, la Psicoxarxa i el Club Social a l'Hotel Ultonia de Girona.

La Junta Rectora va exposar els següents punts:

  1. Renovar el compromís de suport amb els GT i donar suport a les seves activitats.

  2. Donar informació sobre l'evolució de la Psicoxarxa i els nous acords signats.

  3. Recollir les propostes, dubtes i inquietuds dels grups de treball.

Destaquem la riquesa de les aportacions que cada Grup va fer i la presentació del nou Grup dins de l'àmbit educatiu, així com l'anunci de la gestació de dos nous grups relacionats amb la psicooncologia i la psicologia mediambiental.

La Mireia Caralt, coordinadora del "GT Prevenció i intervenció en psicologia de l'esport" va fer un breu resum de què havia estat l'any passat per al grup. També va anunciar l'estand i el programa dins de la XII Jornada de l'Esport Femení el pròxim 10 de març i la participació, en el Comitè Científic, de la 3a Jornada Intergrupal que se celebrarà aquest 2024.

En el "GT Trauma-EMDR", Carme Torrijos, va destacar la trajectòria formativa i l'èmfasi en acostar ponents de renom.

Marta Bonet, del "GT de Psicoteràpia psicoanalítica", va èxit segona edició del curs de Mentalització. Actualment, el grup es troba centrat en l'organització de noves propostes formatives.

La coordinadora, Margarita López, del "GT Confluències en neuropsicologia" va informar de les pròximes activitats formatives i de les ja realitzades.

Del "GT Mediació familiar i comunitària", la coordinadora del grup, Carme López, va informar de la situació actual de la mediació que el passat dia 21 va ser el dia Mundial de la Mediació i de la presència als mitjans: l'article publicat a l'infoCOPC i la web del COPC així com de l'entrevista amb Sílvia Bataller al programa TDT de TVGi. 

En nom del "GT Creativitat, Procés artístic i salut mental", Raquel Vidal, unes de les coordinadores, va comentar la projecció del vídeo que resumia les propostes realitzades l'any anterior, les exposicions i les activitats realitzades. Va anunciar la inauguració el pròxim 8 de març de l'exposició conjunta de les integrants del GT i que portarà per nom "Paul Klee" i l'activitat amb Núria Güell "Una película de Dios" el 23 de març.

Jordi Fernández, coordinador del nou "GT Neurodiversitat i conducta en l'àmbit educatiu" va obrir la porta a noves incorporacions i va informar dels projectes inicials en què està treballant el Grup.

El Grup "Actualitzacions de la Psicoanàlisi en la Clínica del segle XXI", transmet la seva voluntat de continuar treballant al voltant dels nous malestars que des de les esferes clínica i social els convoca a pensar. Enguany, destaquen els esforços per a organitzar la Jornada 'Mares i Filles: superjò matern, separació i aferrament' amb Geneviève Morel per a debatre les tempestuoses relacions mare-filla el 16 de març. També la taula rodona "Barbie és pensar en rosa?" el pròxim 27 d'abril.

Belén Valle, del GT "Estudi de Psicologia Forense de Girona", va posar en relleu noves estructures organitzatives que s'estan plantejant per treballar en diversos subgrups. També va destacar la presentació de la Guia "M'han citat a un judici i ara què?" el passat 17 de novembre. Si ho vols, pots consultar la guia.

Sònia Campos, del GT Prevenció de psicopatologies relacionades amb successos psicològicament traumàtics des de la disciplina de la intervenció psicològica en crisis i emergències va ressaltar les activitats realitzades l'any passat i l'augment d'integrants del grup des de la pandèmia. Per la seva banda, Núria Gordillo, va informar del treball fet en l'àrea de primers auxilis psicològics per intervinents, ja que aquesta tasca de suport té molt bona acollida per part dels professionals, però, encara hi ha certa reticència per part dels quadres directius.

També hi va intervenir Núria Casanovas, vicepresidenta de la Secció de Psicologia de la Intervenció Social, va traslladar la informació dels grups que estan treballant en aquest àmbit i poden col·laborar.

Gabriela Rodríguez, integrant del GT Creativitat, Procés artístic i salut mental de Creativitat, va resumir el seu paper com a organitzadora d'un esdeveniment sobre la importància i les conseqüències del canvi climàtic en la Jornada "L' être et l'eau" de Maureillas Las Illas" a França. També va anunciar la voluntat de crear un GT sobre psicologia mediambiental a Girona, molt centrat en aquest territori.

Com a representant del Club Social, Roger Esteras, va informar se segueix amb les activitats i exposicions habituals i que tothom està convidat a participar-hi. Aviat, començarà l'exposició fotogràfica "Esdevenir" d'Alejandra Ossa i la segona edició del Club de lectura, dedicat al tema de l'amor.

Amb el propòsit d'ajudar i donar suport per part de la Junta rectora als Grups de Treball, va finalitzar la reunió. La trobada va cloure amb l'habitual sopar entre els i les assistents.


Comparteix

f

La Junta Rectora de la Delegació representa la institució a la jornada ‘16 anys de convenció’ de la Fundació Support Girona
Anny Escatllar, vocal de la Junta Rectora, va assistir a la Jornada el passat 19 de desembre.