f

L’Associació Contra el Càncer a Girona signa un conveni de col·laboració amb la Psicoxarxa Solidària del COPC

Isabel Alejandro i Pepi Soto per part de l'ACCG, i Àngel Guirado i Anny Escatllar per part de la Delegació signen el conveni per facilitar l'accés d'usuaris de l’Associació en situació vulnerable i necessitat d'atenció psicològica a la Psicoxarxa Solidària.

Recentment, la Sra. Isabel Alejandro Balet i la Sra. Pepi Soto, presidenta i gerenta, respectivament, de l’Associació Contra el Càncer a Girona, es van reunir amb el president i la vocal de la Junta Rectora del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a Girona, Dr. Àngel Guirado i la Sra. Anny Escatllar, també membre del comitè de la Psicoxarxa Solidària, per signar el conveni de col·laboració entre ambdues entitats.

En les reunions inicials van participar les psicòlogues Neus Rodríguez, de l’Associació, i Vanessa Galera, de l’equip d'admissions i derivacions de la Psicoxarxa Solidària del COPC. El conveni facilita la derivació d'usuaris de l’Associació Contra el Càncer a Girona en situació vulnerable i que tinguin necessitat d'una atenció psicològica que no vingui derivada de la malaltia o que requereixin d’un seguiment per altres situacions personals un cop hagin estat atesos per l’entitat. Els tècnics fan una primera entrevista i explicació del servei, i preparen la documentació econòmica acreditativa de la situació de la persona, fent de pont per tal que els usuaris puguin beneficiar-se ràpidament del servei.

La Psicoxarxa Solidària, composta per psicòlegs i psicòlogues col·legiats solidaris, es posa al servei de la ciutadania i les entitats i vetlla per garantir que tota persona que requereixi atenció psicològica rebi l'ajuda que necessita, malgrat que no disposi de recursos econòmics per poder sufragar el cost. El projecte vol omplir el buit temporal de les persones amb pocs recursos que necessiten suport psicològic urgent, però no el poden obtenir amb la temporalitat o immediatesa adequada a causa de la sobrecàrrega del sistema o manca temporal de professionals.


Fotografia: D’esquerra a dreta, Sra. Pepi Soto, Sra. Isabel Alejandro Balet, Dr. Àngel Guirado i Sra. Anny Escatllar.

Comparteix

f

La Delegació Territorial de Girona celebrarà la tradicional Festa de la Psicologia Gironina al Monestir de Sant Feliu de Guíxols
L'acte serà el pròxim divendres 7 de juny a les 20 h i està obert a tots els col·legiats i col·legiades de les comarques gironines que hi vulguin assistir.