f

La Delegació amplia la campanya “Connecta amb la teva salut mental” contra l’intrusisme professional

L’objectiu és conscienciar, donar visibilitat i sensibilitzar a la població de la importància de tenir cura de la salut mental i fer-ho de la mà de professionals de la psicologia col·legiats i col·legiades.


La Delegació Territorial de Lleida del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) s’ha adherit a la iniciativa “Connecta amb la teva salut mental”, una actuació de lluita que du a terme el COPC contra l’intrusisme professional i en defensa de la professió, mitjançant una campanya de cartelleria a la ciutat de Lleida.  

L’objectiu és conscienciar la ciutadania sobre la importància de cuidar la salut mental i consultar amb un psicòleg o psicòloga col·legiat en cas de necessitat d'atenció psicològica, atès que són els únics que ofereixen garanties com la fonamentació científica, la seguretat legal i deontològica i l’atenció especialitzada. 

I és que la pràctica de l’intrusisme laboral afecta negativament la salut de la ciutadania en general i perjudica seriosament la imatge i la feina dels i les professionals de la salut. De fet, el COPC avisa que la ciutadania és la principal afectada d’aquesta pràctica per part de persones que no poden acreditar coneixements acadèmics regulats que habilitin els seus mètodes, la qual cosa pot derivar en riscos físics i mentals, lesions o malalties derivades de males praxis que posin en risc la salut de les persones pacients. 

Els col·legis professionals són òrgans reguladors per a l'exercici de les professions, i garanteixen que es compleixin determinades maneres de procedir i que es reuneixen els requisits essencials i bàsics per poder exercir la professió.  

En aquest sentit, el COPC recorda que a l’hora de buscar un professional de la psicologia el mitjà amb més garanties és el directori professional del COPC (www.copc.cat/directori-professional), on es poden trobar tots els professionals col·legiats i titulats per exercir la seva professió amb l’opció de filtrar per experiència, zona geogràfica i especialitat.  

En cas de no disposar de recursos per accedir a l’atenció psicològica, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha habilitat el projecte Psicoxarxa Solidària (www.copc.cat/psicoxarxa-solidaria), que dona accés a assistència a les persones que ho requereixen i que no puguin assumir-ne la despesa. 

La campanya tenyirà els carrers de la ciutat de Lleida fins el 6 de novembre.  

Comparteix

f

La Delegació Territorial de Lleida del COPC i l’Hospital Universitari de Santa Maria col·laboren en la formació de professionals
Ambdues entitats han signat avui un conveni per establir el marc de col·lació en aspectes de formació i docència sobre salut mental i psicologia.