f

La Delegació presenta el nou Grup de Treball en Pràctiques Lúdiques en Psicologia

El grup de treball és interseccions i tindrà la participació de les seccions de psicologia de l’educació, de neuropsicologia i de psicologia clínica, de la salut i psicoteràpia.

La Delegació Territorial de Lleida del COPC presenta un nou grup de treball, el Grup de Treball en en Pràctiques Lúdiques en Psicologia. El nou grup de treball és fruit de la col·laboració entre tres seccions, la Secció de la Psicologia de l’Educació, la Secció de Neuropsicologia i la Secció de Psicologia Clínica de la Salut i Psicoteràpia, i totes i aportaran professionals i cos teòric.

Les metodologies lúdiques cada vegada estan més presents a l’àmbit sanitari, educatiu i social com una eina més d’intervenció. L’ús de jocs seriosos i la ludificació (altrament dit gamificació) ha permès treballar l’adquisició de coneixements i habilitats d’una forma més atractiva per afavorir l’adherència i millorar la relació terapèutica.

Aquest grup de treball neix per posar en comú aquelles pràctiques de caràcter lúdic que desenvolupen els psicòlegs i psicòlogues col·legiats del territori lleidatà des de l’àmbit sanitari/clínic, educatiu i neuropsicològic, promoure l’establiment de sinergies entre professionals i organismes per desenvolupar projectes que s’enfoquin en l’ús de recursos lúdics amb objectius psicològics i oferir formació/difusió d’experiències i evidències científiques de pràctiques lúdiques en psicologia.

Des d’aquest  nou grup de treball es vol generar un banc de recursos lúdics per a col·legiats i col·legiades de la Delegació Territorial de Lleida que inclogui propostes de pràctiques lúdiques de forma estructurada, materials lúdics per a consulta i préstec (com jocs de taula o llibres que abordin aquesta temàtica) i articles científics que explorin l’impacte d’aquestes pràctiques. Elaborar materials de difusió a disposició dels col·legiats i col·legiades en diferents formats sobre les evidències d’aquestes pràctiques. Així com, formar als integrants del grup de treball en pràctiques lúdiques com la ludificació o l’aprenentatge basat en el joc amb jocs de taula, jocs de rol, joc lliure, joc simbòlic…, per tal que puguin conèixer les possibles aplicacions en el seu àmbit professional i l'evidència d'aquestes.

Comparteix

f

La Delegació Territorial de Lleida del COPC i la Comissió de Cultura organitzen la III Jornada Temàtica sota el títol "La bogeria i l'impacte dels ingressos psiquiàtrics, amb l’obra de teatre verbatim “A la deriva”.
La jornada tindrà lloc el divendres 22 de març, a partir de les 8.45 h, al CaixaForum de Lleida, Avda. Blondel 3.