f

La Delegació Territorial de Lleida convida els col·legiats, les col·legiades i tota la ciutadania a participar a les activitats que ha organitzat el Grup Sènior per a aquest trimestre

Els actes -una presentació, un taller i una conferència- són gratuïts, però dos requereixen inscripció a través del web del Col·legi.


El Grup Sènior ha organitzat tres activitats per als mesos d’octubre i novembre a les quals convida totes les persones col·legiades i tota la ciutadania en general. Totes les convocatòries són gratuïtes, però per assistir a les dues últimes cal inscriure-s’hi per no excedir l’aforament de la sala.

La primera activitat es programa pel pròxim dia 10 d'octubre, Dia Mundial de la Salut Mental. A les 19.15 h, el Grup Sènior ens emplaça a la presentació del llibre "Va de lletres", a la llibreria La Fatal de Lleida ( c. Vallcalent, 65. Lleida). 

"Va de lletres", editat pel Servei de Rehabilitació Comunitària en Salut Mental de Lleida amb col·laboració de la Delegació Territorial de Lleida del COPC, agrupa escrits -relats breus i poemes- de les persones participants d'un taller d'escriptura que tenien diferents tipus de trastorn: trastorn bipolar, esquizofrènia o trastorn límit de la personalitat, entre d'altres. El volum també inclou textos escrits per professionals del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari de Santa Maria perquè qui el llegeixi s'endinsi i conegui què caracteritza cada una de les malalties mentals, amb il·lustracions. 

Aquest recull és una iniciativa que ajuda a donar veu a la salut mental, donar visibilitat a tot el patiment que moltes vegades hi ha silenciat darrere les malalties mentals, així com sensibilitzar a la població. Seguidament, a la mateixa llibreria, la Delegació convidarà les persones assistents a un petit refrigeri. 


La segona cita serà el 20 d'octubre, de 18 a 20 h, a l'Edifici Transfronterer de la Universitat de Lleida (c. Jaume II, 67), amb el Taller el Joc de Taula com a Eina. "Un recurs professional per a psicologia i treball social".

Aquest taller, organitzat juntament amb el Grup Sènior del Col·legi de Treball Social, amb la col·laboració de la Delegació Territorial de Lleida i els docents de la Universitat de Lleida Dr. Jorge Moya, Dra. Núria Vita i Dra. Verònica Estrada, està dirigit a professionals de la psicologia i del treball social. S’hi abordarà l'aplicació dels jocs de taula en el context clínic, educatiu i socioemocional i la seva evidència científica. Aquesta sessió lúdica anirà a càrrec del Grup de Recerca Neuropsicologia, Gens i Ambient (NeuroPGA) de la Universitat de Lleida,  que compartiran els resultats de les seves últimes recerques en la línia de metodologies lúdiques per millorar de capacitats psicològiques. Les places són limitades i cal inscripció en aquest enllaç.


I per últim, la "Conferència: Les afinitats electives. Dis-me amb qui vas i et diré com seràs", a càrrec del Dr. Ramon Camats: Sala Jaume Magre ( C. Bisbe Torres, 2), el 22 de novembre a les 19.30 h. Aviat s'obriran inscripcions, segueix les notícies del Col·legi. 

Vine a totes les activitats o només a les que puguis, però no et perdis la programació del Grup Sènior.



Comparteix

f

Els psicòlegs i psicòlogues de Lleida es reuneixen a la XIX Trobada de Professionals de la Psicologia de les Terres de Lleida i Osca
L’acte va reunir representants del COPC, els psicòlegs i psicòlogues que van complir el 25è aniversari de col·legiació i els guardonats amb els premis del concurs El Traç de la Psicologia.