La Delegació Territorial de Lleida organitza l’exposició Salut Mental i Vida a la Biblioteca Pública de Lleida

L'exposició es programa del 2 de juny al 2 de juliol, i és oberta al públic en general.

Del 2 de juny al 2 de juliol, la Delegació Territorial de Lleida organitza l’exposició Salut Mental i Vida a la Biblioteca Pública de Lleida. La inauguració serà a les 18 h de la tarda, el mateix 2 de juny, en un acte al qual es convida a totes persones que s'hi vulguin acostar, ja que l'exposició oberta la públic en general durant l'horari d’obertura de la biblioteca.

La Delegació us convida a anar-hi i fer un passeig, a mirar d’una manera incompleta –tal i com som nosaltres també– instants de vides que parlen de les frustracions i les il·lusions, de la soledat i les relacions socials, de l’angoixa i de les nostres necessitats més humanes.

L'exposició s’estructura en tres parts:

  • Famílies i cicle vital, és una mostra de fotografies i breus textos que ens acompanyen en el recorregut del cicle vital i l’empremta de la família, ja que parlar de salut mental és parlar de la nostra història i els nostres referents familiars. 

  • Així és la vida, és un recorregut per diverses situacions de la vida que ens confronten amb les oportunitats i els límits que ens imposa la vida a través de les imatges d’un conte.

  • Enllaçats, és una invitació a conèixer recursos i entitats que treballen en l’àmbit de la salut mental i una proposta oberta de llibres, pel·lícules i sèries que ens han mogut a la reflexió.

L'exposició va ser premiada al VII Congrés de Salut Mental i Atenció Primària.

 

Per què una exposició sobre la vida quotidiana i la salut mental?

L’Assemblea de l’Organització Mundial de la Salut va introduir el 1953 la salut mental com quelcom més que l’absència de trastorns o discapacitats mentals. Aquesta formulació discursiva va suposar ampliar la mirada més enllà de l’àmbit exclusivament mèdic per plantejar la salut mental com un camp social particular i com un concepte relatiu i vinculat a cada moment de la vida, on allò que fa símptoma del patiment psíquic té a veure amb la història viscuda de cada subjecte unit amb  fruit de les relacions amb els altres. Salut mental, doncs, és parlar dels llaços socials i afectius amb els altres.


Comparteix

La Delegació Territorial de Lleida organitza dues tardes de cinefòrum amb documentals del Psicurt els dies 25 de març i 29 d’abril
El rayo rojo, de Jose Antonio López de Espinosa, i Maternitats, de Josep Varo, desenvolupen la temàtica de la malaltia mental i la discapacitat.