f

La Delegació Territorial de Lleida envia representació institucional a la trobada amb la Intercol·legial de Salut de les Terres de Lleida

L’acte va posar fi a la commemoració del centenari del Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Lleida


El president, Jaume L Celma, i el secretari, Antonio Alcántara, van representar la Delegació Territorial de Lleida a la trobada amb la Intercol·legial de Salut de les Terres de Lleida que va organitzar el Col·legi Oficial d’Infermers i Infermeres de Lleida (COILL). 

A l’esdeveniment, que va posar fi als actes commemoratius del centenari del COILL, també hi va enviar representació el Col·legi Oficial de Metges de Lleida, el Col·legi Oficial de Farmacèutics, el Col·legi de Fisioterapeutes, el Col·legi de logopedes, el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs, del Col·legi Oficial d’Òptics i Òptiques Optometristes, el Col·legi Oficial de podòlegs, el Col·legi oficial de Veterinaris de Lleida i van excusar la seva absència el Col·legi de Dietistes-Nutricionistes, el Col·legi de Terapeutes Ocupacionals i el Col·legi de Treball Social. 

L’acte es va iniciar amb la visita guiada a l’exposició “ Infermeres en la memòria. La força invisible d’una professió”, una mostra que examinava la història de les infermeres i de la professió, des de principis del segle XIV fins a la creació de la diplomatura universitària, l’any 1977, als territoris de llengua catalana. L’exposició difonia un recull cronològic del patrimoni històric -tant material com immaterial- de la infermeria, a partir d’un ampli fons documental i iconogràfic, panels explicatius i objectes que han format part de la pràctica professional de llevadores, practicants, ATS i infermeres. L’exposició també recollia diverses indumentàries utilitzades en diferents èpoques i àmbits de cura.  

En finalitzar l’acte, tota la representació institucional de la Intercol·legial va tancar la commemoració del centenari del COILL amb un sopar al restaurant l’Espuna.  


Comparteix

f

La biblioteca de la Delegació de Lleida incorpora 10 nous tests aquesta setmana
Els tests ja estan disponibles en préstec, en les mateixes condicions que tota la resta, si els vols només cal que premis damunt del títol.