f

La Delegació, l'Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona (EMSERFUMT) i l'associació Contracor organitzen una jornada en commemoració del Dia Mundial de la Consciència del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal, diumenge 15 d'octubre

L'esdeveniment vol trencar tabús i donar visibilitat a aquesta realitat. Tindrà lloc als Jardins del Passeig Marítim Rafael Canaova i comptarà amb diverses activitats.

La Delegació Territorial de Tarragona, l'Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona (EMSERFUMT) i l'associació Contracor organitzen una jornada en commemoració del Dia Mundial de la Consciència del Dol Gestacional, Perinatal i Neonatal el proper diumenge 15 d'octubre.

La jornada s'inciarà amb els parlaments de Montse Domènech, tresorera de la Delegació, d'Ivana Martínez presidenta d'EMSERFUMT i una representant de l'associació Contracor. A continuació, es procedirà a la lectura del manifest del Dia Internacional de la Mort Gestacional, Perinatal i Neonatal. I clourà l'acte, l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, que descobrirà una placa conmemorativa en memòria i en honor a les pèrdues gestacionals. També es realitzarà una emotiva dansa vivencial d'una mare en dol.

Reivindicar l'existència dels fills i filles que no s'han pogut abraçar mai és un dels motius d'aquesta jornada. Per la qual cosa, després de les presentacions les persones que participin a l'acte, trobaran targetes on podran escriure un missatge adreçats als seus nens o nenes i les penjaran a un mural que serà record i testimoni de la seva existència perquè mai caigui en l'oblit. 

L'esdeveniment està dissenyat perquè les famílies puguin participar-hi juntes. Tindrà una durada aproximada de dues hores i s'inclouran activitats com un taller de bombolles i un altre per fer bracelets amb els noms dels infants, amb l'objectiu de reivindicar la seva existència de manera simbòlica.

L'acte és obert a tot el públic i no cal inscripció prèvia. T'hi esperem!


Comparteix

f

Dues noves incorporacions a la Biblioteca de la Delegació Territorial de Tarragona: Transtorno por Déficit de Atención con Hiperactividad i Educar en el Vínculo
Amdues publicacions tenen com a autor Rafa Guerrero, psicòleg i doctor en educació.