f

Conveni Generalitat - COPC per delegar funcions en procediments d’autorització de les consultes de psicologia clínica i general sanitària

El Departament de Salut delega en el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya les autoritzacions de funcionament, de modificació i de tancament de les consultes de psicologia clínica i de psicologia general sanitària a Catalunya.

El Departament de Salut i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya han segellat un conveni de col·laboració per a la delegació de determinades funcions en procediments d'autorització de les consultes de psicologia clínica i de psicologia general sanitària. El conveni es va signar el 15 de març de 2023, i la resolució SLT/3163/2023, de 14 de setembre, l’ha fet pública permetent-ne la publicitat. 

Mitjançant el conveni signat el Departament de Salut delega a favor del COPC la realització de determinades funcions públiques pròpies del Departament en matèria d'autoritzacions de les consultes de psicologia clínica i psicologia general sanitària. La delegació de funcions abasta totes les actuacions des de la recepció de la sol·licitud fins a l'elaboració de la proposta de resolució administrativa, inclòs el cobrament de les taxes. El Departament de Salut, però, es reserva les facultats de resolució de sol·licituds i dels recursos administratius que, eventualment, es puguin interposar. 

En concret, les funcions que el Departament trasllada al Col·legi són les autoritzacions de funcionament, a les autoritzacions de modificació (trasllat d'ubicació de la consulta a una altra adreça sense modificacions en la seva oferta assistencial), i d'autorització de tancament de les consultes de psicologia clínica i de psicologia general sanitària, enteses com a centres sanitaris en els quals un psicòleg clínic realitza activitats sanitàries. 

Amb la signatura del Conveni el COPC es compromet a comprovar les sol·licituds de funcionament, modificació (trasllat) i tancament de les consultes i, a partir de la sol·licitud, redactar un informe tècnic d’arquitectura i un informe tècnic funcional -no vinculants- que trametrà en un expedient a la Direcció General d'Ordenació Sanitària per tal que es dicti la resolució corresponent.

Els requisits que cal complir per adreçar la sol·licitud al Col·legi, el detall exhaustiu del procediment administratiu que preveu la norma, els compromisos del COPC i del Departament de Salut, la taxa determinada, la vigència i la jurisdicció es poden consultar en aquesta enllaç a la:

RESOLUCIÓ SLT/3163/2023, de 14 de setembre, per la qual es dona publicitat al Conveni de col·laboració entre el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya per a la delegació de determinades funcions en procediments d’autorització de les consultes de psicologia clínica i de psicologia general sanitària


Comparteix

f

El COPC i la UB organitzen la jornada 'Psicologia a l'Atenció Primària: Iniciatives nacionals i internacionals'
Serà el dia 20 d'octubre de 9 a 14 h en modalitat presencial amb traducció simultània a la Sala Modernista del Recinte de Sant Pau a Barcelona.