f

Durant el mes d’octubre la biblioteca de la seu central del COPC inicia un procés d’esporgat del fons de llibres i audiovisuals

Els materials descartats s’oferiran de forma periòdica a les persones col·legiades i precol·legiades que hi puguin tenir interès.

Les biblioteques han de vetllar per una gestió de la col·lecció adequada a les seves característiques i a les de les seves persones usuàries. Això, ha de permetre identificar aspectes concrets i rellevants com ara les tendències en línies generals (taxa de renovació, estat general, punts forts i punts febles, equilibri temàtic, ús, etc.) i quins són els aspectes relacionats amb el fons que marquen l’excel·lència respecte d'altres biblioteques de la mateixa tipologia. Així doncs, les tasques de gestió d’una col·lecció inclouen un esporgat amb l’objectiu de descartar els documents que han deixat de ser d’interès per a les persones usuàries o que ja no inclouen informació prou pertinent.

L’esporgat esdevé una nova organització de continguts de la Biblioteca per tal d’oferir una informació cada dia més actual, lligada a necessitats de la col·legiació. Alhora, ha de fer valdre l’adaptació de la Biblioteca a les demandes de les persones col·legiades. El resultat d'aquesta tasca és aconseguir un fons de qualitat i actualitzat especialitzat en psicologia per a oferir-lo als col·legiats i col·legiades, satisfent les necessitats seves informatives en l’exercici i el desenvolupament de la professió. 

Destacar, finalment, que l’esporgat servirà per fer un inventari exhaustiu del fons de llibres i audiovisuals, a partir del protocol que la Biblioteca ha estat treballant al llarg dels darrers mesos. Això suposarà una acurada selecció de documents seguint diferents circuits. Els materials descartats s’oferiran de forma periòdica als col·legiats i col·legiades, precol·legiats i precol·legiades que hi puguin tenir interès.

Comparteix

f

Conveni Generalitat - COPC per delegar funcions en procediments d’autorització de les consultes de psicologia clínica i general sanitària
El Departament de Salut delega en el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya les autoritzacions de funcionament, de modificació i de tancament de les consultes de psicologia clínica i de psicologia general sanitària a Catalunya.