f

El Col·legi de Periodistes i el COPC presenten la primera guia de salut mental per a periodistes

La guia es presentarà en un acte que tindrà lloc el proper 29 de maig a les 18 h a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Estrès, esgotament i baixa satisfacció són alguns dels principals malestars dels i les periodistes. I és que els terminis ajustats, les llargues hores de feina, la pressió per oferir continguts de qualitat o la cobertura d'esdeveniments traumàtics pot desencadenar esgotament físic i emocional a aquest col·lectiu professional.

Amb la voluntat de donar a la salut mental la prioritat que mereix i millorar el benestar emocional dels i les professionals de la comunicació, el Col·legi de Periodistes i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya han elaborat la "Guia pel benestar i la salut mental dels professionals de la informació".

La guia, que és la primera que es fa exclusivament per aquest col·lectiu, serà presentada en un acte que tindrà lloc el proper 29 de maig a les 18 h a la sala d'actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Si hi vols assistir, cal que t'hi inscriguis prèviament aquí.

Aquesta guia, elaborada per persones expertes en psicologia, ofereix una col·lecció de recursos destintats a ajudar els periodistes a identificar i gestionar els reptes emocionals. L'acte de presentació comptarà amb la participació de Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya; Dolors Liria, vicedegana del COPC i coautora de la guia i Ariadna Vilà; vocal de la Junta de Govern del COPC i coautora de la guia. 

En els darrers anys, el Col·legi de Periodistes ha observat un increment en la pressió i l'estrès que experimenten els professionals de la informació en el seu entorn laboral. De fet, els resultats preliminars d'una enquesta anònima recentment realitzada entre els seus col·legiats i col·legiades confirmen aquesta tendència.

Ja està disponible la guia, que s'ha editat en català i en castellà. El COPC espera que el document sigui una eina efectiva per al benestar emocional dels i les periodistes i els facilita l'enllaç al directori professional del COPC per tal que puguin demanar ajuda a professionals col·legiats en cas que ho necessitin. 

Comparteix

f

La Secció de Neuropsicologia ofereix el servei de supervisions especialitzades
El servei té preus institucionals i està destinat a psicòlegs i psicòlogues de la Secció amb menys de 10 anys de col·legiació i amb formació reglada en l'àmbit.