f

El COPC ofereix dues certificacions oficials per a professionals de la psicologia de la Mobilitat i de la Seguretat

El col·legi farà una sessió d'assessorament general sobre el procediment de presentació de sol·liciuds d'acreditacions professionals d'expertesa el proper 18 de novembre.

En qualsevol tipus d'activitat que impliqui un risc o hi hagi un alt grau d'accidentalitat, cal tenir molt en compte el “factor humà”  i l’atenció psicològica com a elements rellevants per a la prevenció d’aquesta accidentalitat.

És per això que la missió principal dels i les professionals de la psicologia de la mobilitat i de la seguretat és l’avaluació de persones que volen conduir, tenir una arma de foc, pilotar una embarcació, tenir un animal potencialment perillós, exercir com a professionals de l'aviació, del transport ferroviari o naval o dur a terme altres activitats de risc. A més, tenen la responsabilitat de detectar aquelles persones que no en són aptes.

Pels col·legiats i col·legiades amb formació i experiència en aquesta àrea d’intervenció, el COPC té obertes dues certificacions oficials que suposen el reconeixement social de la capacitació professional en aquest àmbit emmarcant una praxi professional de qualitat en l’àmbit de la mobilitat i seguretat. Són les següents:

  • Acreditació d’Expertesa en avaluació de l'aptitud psicològica en Centres de Reconeixement. Bases.

  • Diploma Acreditatiu en capacitació en l’Avaluació per la Tinença d’Armes de Foc i processos Selectius en Cossos de seguretat. Bases.

El COPC compta amb 45 experts i expertes reconeguts en aquest àmbit. Els ajuntaments, empreses o persones que vulguin fer efectiva una contractació o contactar amb els i les expertes, ho poden fer a través del directori professional públic del COPC (a l'apartat "Acreditacions", seleccionant els filtres "Diploma acreditatiu de capacitació en avaluació per a la tinença d'armes de foc i processos selectius en cossos de seguretat i/o d’Expertesa en avaluació de l'aptitud psicològica en Centres de Reconeixement").

Amb l’objectiu d’oferir assessorament a nivell general sobre el procediment per la presentació de sol·licituds d’acreditacions professionals d’expertesa tant autonòmiques com nacionals, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya organitza mensualment una sessió informativa en línia. Si vols inscriure’t a la propera trobada, prevista pel dia 18 de novembre, pots fer-ho a través d’aquest enllaç.

Per a qualsevol dubte addicional pots contactar amb el departament de Desenvolupament professional a través del correu electrònic: acreditacions@copc.cat.

Comparteix

f

La Biblioteca selecciona un conjunt de llibres electrònics per celebrar dies mundials relacionats amb el món de la Psicologia
A la plataforma de llibres electrònics del COPC, OdiloTK, trobareu col·leccions sobre els darrers dies celebrats: la dislèxia, la salut mental i l'assetjament escolar.