f

El Departament de Salut renova el Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions

Format per sanitaris de diferents àmbits assistencials, compta amb alguns professionals de la Psicologia, entre els quals es troba el Dr. Oscar Pino en representació del COPC.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquesta setmana una resolució per la qual es renova el Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions (CASMiA) i es nomenen els seus membres, que van poder reunir-se dimarts 3 de maig amb el conseller Josep Maria Argimon.

Aquest òrgan de treball està format per professionals sanitaris experts en salut mental i addiccions en representació dels diferents àmbits assistencials, societats científiques, associacions de professionals i entitats associatives dels proveïdors del sistema. També compta amb representants en primera persona i famílies.

El Consell està presidit per Víctor Pérez, metge especialista en Psiquiatria i director de l’Institut de Neuropsiquiatria i Addiccions de l’Hospital del Mar, i coordinat per Joan Vegué, director del Pla director de Salut Mental i Addiccions. I entre els membres (metges, psiquiatres...) hi ha també alguns professionals de la psicologia, entre els quals està Oscar Pino, que ja era membre de l'anterior Consell i ha tornat a ser nomenat en representació del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

El CASMiA mantindrà la continuïtat en les línies de treball desenvolupades fins ara i seguirà alineat amb les estratègies del Pla director de salut mental i addiccions (PdSMiA). Les seves funcions principals són:

  • Revisió dels models d’atenció, de la cartera de serveis i prestacions a la xarxa pública.
  • Adaptació de les estratègies de salut mental al model comunitari de prevenció, participatiu i de recuperació.
  • Elaboració de recomanacions, guies de pràctica clínica i plans d’actuació específics a problemes de salut prioritzats.
  • Disseny d’instruments per a la implantació de models organitzatius, millora de l’eficiència i plans de reordenació de serveis.
  • Elaboració d’indicadors d’avaluació dels sistemes d’atenció des d’una visió integral i de continuïtat assistencial.
  • Definició de les prioritats en l’àmbit de la recerca, la innovació i les TIC en salut mental.

Amb aquesta notícia, el Departament de Salut corrobora el seu compromís de

"transformar el model comunitari d’atenció per aconseguir un canvi en l’atenció i fer-la més accessible, més equitativa, més proactiva, més propera, més resolutiva i més longitudinal, apoderant i potenciant l’autonomia, la recuperació i la inserció sociolaboral de les persones ateses"

i assumeix el repte de

"transformar l’atenció a la salut mental i les addicions és un projecte de col·laboració compartida que compta amb la implicació activa de professionals experts referents en cada una de les línies en desenvolupament".

Comparteix

f

Acord per impulsar la mediació als jutjats especialment en casos de vulnerabilitat
El COPC i el Grup Europeu de Magistrats per la Mediació es comprometen a més difusió, activitats i investigació, que impulsin un canvi de paradigma