f

La mascareta torna a ser obligatòria en centres i serveis sanitaris

La mesura entra en vigor el 9 de gener, es pren per a la prevenció i control d'infeccions i tindrà una vigència de 15 dies naturals.

Avui, 9 de gener de 2024, el DOGC publica la “RESOLUCIÓ SLT/16/2024, de 8 de gener, per la qual s'adopta l'obligatorietat de l'ús de la mascareta en centres i serveis sanitaris per a la prevenció i el control d'infeccions”.

Amb entrada en vigor el mateix dia de la seva publicació (9 de gener), i amb una vigència de quinze dies naturals, estableix que “les persones de sis anys en endavant queden obligades a l'ús de la mascareta sempre que es trobin en centres i serveis sanitaris (centres d'atenció primària, centres d'atenció hospitalària, centres d'atenció intermèdia, centres d'atenció a la salut mental). Aquesta obligació s'estén a les persones treballadores, els visitants i els pacients, amb l'excepció de les persones ingressades quan romanguin en la seva habitació.”

Es preveuen les següents excepcions:

“a) A les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que pugui veure's agreujada per l'ús de la mascareta o que, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposin d'autonomia per treure's la mascareta o bé presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.

   b) En el cas que l'ús de la mascareta resulti incompatible amb la naturalesa pròpia de les activitats, d'acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries.”

Comparteix

f

El Col·legi gira la primera quota semestral de 2024 a persones col·legiades i societats professionals
Per primera vegada, la quota a les societats professionals es divideix en dos cobraments semestrals.