La Trobada es va iniciar amb la benvinguda institucional a càrrec de vicedegana del Col·legi, Dolors Liria, i Mònica Alguerò, presidenta del Consell Professional i vocal de la Junta de Govern, que van destacar i agrair la tasca de la gran xarxa de professionals que fan possible aquest projecte.
Es va reconèixer el compromís del grup de psicòlegs i psicòlogues col·laboradors, l'equip d'admissions i derivacions, el seu personal de gestió, les entitats col·laboradores i el comitè de direcció. També es va posar de manifest la necessitat d'augmentar la presència de professionals de la psicologia en els serveis i administracions públiques, un dels objectius centrals del projecte. Així mateix, es va reivindicar l'atenció psicològica com un dret universal, independentment de la situació econòmica de les persones que la necessiten.
La taula rodona, moderada per Nalleli Silva, psicòloga sanitària especialitzada en l’atenció a col·lectius vulnerables, va oferir una visió integral del projecte. Amb representants dels quatre territoris implicats, es va exposar el recorregut des de la primera petició d’informació fins a la derivació.
La coordinadora del Departament de Projectes Institucionals del COPC, Raquel Ocaña, va iniciar la ponència destacant la importància d’un treball en equip efectiu perquè l’ajuda arribi a les persones que ho necessiten. A més, Àngels Missè, referent de l’EAD a Lleida, va ressaltar el compromís dels professionals amb el projecte des del 2018. Des de Girona, Paco Pardo, de Càritas Diocesana, va compartir l’experiència de l’entitat com a col·laboradora. I finalment, Teresa Campos, professional col·laboradora de Tarragona, va subratllar el valor de la vocació social de la psicologia i la satisfacció de formar part d’aquesta xarxa solidària.
Un dels moments més emotius de la jornada va ser el testimoni de l'Astrid, usuària del projecte, que va expressar el seu agraïment, així com les paraules escrites de la Rosa, que va valorar molt positivament l’ajuda rebuda.
La cloenda va anar a càrrec de l’entitat INTRESS, vinculada al projecte des del 2021, que ha derivat més de 9 persones. Diferents persones representants de l’entitat van destacar la importància d’un model d’atenció centrat en la persona i la seva recuperació, agraint poder participar en la Psicoxarxa Solidària. Per últim, la Trobada va ser molt participativa, i va oferir a les persones assistents l’oportunitat de compartir idees i formular preguntes a les entitats col·laboradores.
Per a més informació sobre la Psicoxarxa Solidària, pots visitar l’apartat web. T'anunciem que l’any vinent la Psicoxarxa Solidària complirà 10 anys! T'hi esperem!
A continuació, pots veure el vídeo de la Trobada Anual de la Psicoxarxa Solidària: