f

L’ús de la mascareta continua sent obligatori en centres, serveis i establiments sanitaris per part de les persones treballadores, visitants i pacients

La retirada de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta que publica el BOE del 8 de febrer de 2023 només afecta el transport públic, les òptiques, els centres auditius i les ortopèdies.

El BOE núm. 33, de dimecres 8 de febrer de 2023, publica el RD 65/2023 pel qual es modifica l'obligatorietat de l'ús de màscares durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Aquesta modificació suposa l’eliminació de l’obligatorietat en determinats contextos, però el manteniment en d’altres.

En primer lloc, l’ús de la mascareta continua sent obligatori als centres i serveis sanitaris, així com a les farmàcies. En aquest àmbits, les persones treballadores, visitants i pacients han de seguir portant la mascareta, amb excepció de les persones ingressades quan romanguin a la seva habitació.

En segon lloc, també es manté l’obligatorietat en centres sociosanitaris per a professionals i visitants, sempre que estiguin en espais comuns en contacte amb residents.

En tots els altres contextos, s’elimina l’obligatorietat de l’ús de la mascareta, però se’n recomana l’ús en tots els àmbits en cas que la persona presenti símptomes compatibles amb el COVID o sigui una persona de risc.


Com afecta la modificació de la norma a l’exercici de la psicologia?
  1. L’exercici de la psicologia en centres, serveis i establiments sanitaris manté l’obligatorietat de l’ús de la mascareta. Aquesta mesura afecta tots els àmbits, ja sigui hospitalari, ambulatori, centres de dia, centres sanitaris i consultes sanitàries on es prestin serveis de psicologia clínica sanitària.

  2. L’exercici de la psicologia en centres sociosanitaris manté l’obligatorietat de l’ús de la mascareta per als psicòlegs i psicòlogues, sempre que comparteixin espai amb persones residents.

  3. No és obligatori l’ús de la mascareta per als psicòlegs i psicòlogues que exerceixen en altres àmbits, com per exemple, centres psicoeducatius o altres no sanitaris.

Podeu consultar el redactat de la norma en aquest enllaç al RD 65/2023 pel qual es modifica l'obligatorietat de l'ús de màscares durant la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Comparteix

f

Si orientes i assessores en l’àmbit de la psicologia de l’educació, el COPC t’ha dissenyat un curs de 20 hores a mida
Orientacions pràctiques per a la creació d'unitats d'actuació d'orientació educativa en un centre de secundària és semipresencial i comença el 17 d’abril.