f

L'homenatge al psicòleg Lluís Maruny omple de bat a bat el Teatre Mundial de La Bisbal

Dijous 3 de març a la tarda, la Delegació Territorial de Girona del COPC va celebrar una vetllada molt especial: l'homenatge al psicòleg Lluís Maruny, col·legiat número 2  i membre fundador del COPC, en reconeixement de la seva labor com a psicòleg, educador i autor al llarg de tota una vida. 

L'acte, que es va celebrar al Teatre Mundial de La Bisbal d'Empordà, va ser conduït pel vocal de la Junta Rectora, Àngel Guirado, i va comptar amb els parlaments de l'Enric Marquès Serra, alcalde de La Bisbal; Guillermo Mattioli, degà del COPC; i Paco Molinero, president de la Delegació Territorial de Girona, que van donar la benvinguda a uns 250 assistents.

Àngel Guirado va voler subratllar el lema de l'homenatge, Una vida plena de saviesa i compromís, i va descriure Maruny com "una persona clau en la dignificació de la psicologia i en el que avui coneixem, amb orgull, com a COPC. Sense ell, això seria altra cosa: ni català ni autònom".

Les profundes paraules d'un amic

L'homenatge continuà amb un elogi escrit pel seu amic i company Manel Miralles, llegit en nom seu per Guirado, que va emocionar els assistents amb un complet recorregut per la seva vida (podeu llegir-lo en aquest enllaç) que acabava amb les següents paraules:

"Els amics i companys, que hem compartit moments o anys de la teva vida professional, parlem i sentim molt de tu, del teu tarannà i del teu esperit lliure, de la teva generositat, del teu viatge apassionat per la vida i per l’univers que t’ha envoltat. Avui, 10 anys després del comiat, una altra vegada som aquí tots junts per acompanyar-te. I, encara que sabem que sempre fugies de tot això, ens entestem, ara més tossuts que tu, a recordar, una vegada més, la teva saviesa i el teu incondicional compromís per una societat més justa i solidària. Lluís, t’estimem i et trobem molt a faltar!"

Concert i taula rodona


L’Escola Comarcal de Cobla Conrad Saló va ser l'encarregada d'amenitzar amb música els moments anterior i posterior a la taula rodona. Un espai de conversa conduït per Lluís Espunya, membre de la primera Junta Rectora gironina, en el qual van participar Mercè Pérez Salanova, col·legiada número 1 del COPC; Maribel Ministral, dels Serveis Educatius de l’EAP Gironès; Núria Camps, directora del servei de psicologia clínica de la Fundació Puigvert; i Josep Maria Soler, de la Fundació Pallach i l'EAP Baix Empordà, tots ells bons coneixedors de la vida i l'obra de Maruny, que van reconèixer el seu gran llegat i no van parar d'explicar anècdotes que van deixar patent el seu tarannà treballador, social i combatiu, fent que l'acte fos molt proper i semblés, gairebé, una reunió de bons amics.

De fet, l'anecdotari va traspassar l'escenari arribant al pati de butaques, amb participacions com la de Catherine Perelló, secretària de la 1a Junta Rectora, i el també company de feina Narcís Font.

Un premi que durà el seu nom


Un dels moments clau de la nit va ser la presentació del 33è Concurs Literari d'Articles de Psicologia, organitzat per la Delegació de Girona, que va obrir la seva convocatòria d'enguany i que, d'ara endavant, portarà el nom del Lluís Maruny.

La família de l'homenatjat, present a l'acte, va voler destacar la gran importància d'aquesta decisió, donat, segons va explicar el seu fill, que l'homenatge d'un dia passaria, però el nom d'un premi literari ens faria recordar per sempre el seu llegat i la seva memòria.

Podeu veure un resum de la vetllada en el següent vídeo:

 
 


Comparteix

f

S'obre la convocatòria del XXXIII Concurs literari de la delegació
Enguany, per primer cop, hi estan convocades les persones col·legiades i precol·legiades del COPC a la categoria general i els i les estudiants de totes les universitats amb seu a Catalunya.