f

Si ets psicòleg o psicòloga especialitzat en psicologia del treball i les organitzacions, ja pots demanar el teu certificat d’expertesa PSITORH

El COPC posa en marxa la quarta edició PSITORH amb quatre grans àrees d’especialització: selecció i avaluació, desenvolupament, coaching i mentoring executiu, i salut i benestar laboral.

El psicòleg o psicòloga especialitzat en treball, organitzacions i recursos humans (PSITORH), té com a àmbit d’intervenció la interacció entre l'individu i l'organització. El seu objectiu és tant la recerca del benestar, el desenvolupament i l'excel·lència de la persona en el context laboral, així com la de l'organització i les relacions que l'organització estableix amb el seu entorn, com la responsabilitat social de l'organització i la satisfacció sobre els seus productes i serveis.

La primera convocatòria va sortir a l'any 2014-2015, quan es van acreditar els primers 25 professionals psicòlegs i psicòlogues experts en aquest àmbit.  Així, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), impulsada per la Junta de Govern i la Secció de Psicologia del Treball i de les Organitzacions, publica ara la quarta convocatòria i constata la voluntat, per part del Col·legi, de donar continuïtat al reconeixement de la capacitació professional en aquest àmbit. Aquesta nova edició contempla el reconeixement de les següents àrees: reclutament, selecció i avaluació; formació i desenvolupament professional; coaching i mentoring executiu a les organitzacions, i salut i benestar laboral.

Per obtenir aquesta acreditació professional en qualsevol de les quatre àrees d´actuació específica, els candidats i candidates -a banda de complir amb els requisits generals- han d’acreditar un mínim de vuit anys d’experiència professional en l’ àrea o àrees a les quals opti a acreditar-se dins de l’àmbit de psicologia de les organitzacions, i una formació especialitzada i posterior als estudis de Grau, referida a Màster (oficial o títol propi) o Postgrau impartit per una universitat o escola de negocis adscrita a una universitat, que la temàtica sigui específica de l´àmbit amb una càrrega mínima reconeguda de 60 ECTS, segons la normativa universitària. Per consultar tota la informació general, les bases específiques i fer la sol·licitud pots fer-ho a través d’aquest enllaç.

D’altra banda, si vols formar-te en aquest àmbit i/o complementar la teva formació en psicologia de les organitzacions, el COPC ofereix un Programa d'especialització en PSITORH: reclutament, selecció i avaluació: captació, atracció i selecció de talent al segle XXI, en modalitat en línia. Per a més informació fes clic sobre aquest enllaç a l’apartat de formació, on podeu trobar la informació disponible. També s’oferirà el Programa d'especialització en coaching & mentoring en organitzacions a finals de maig que podreu consultar a l'apartat de formació del web del COPC pròximament.

L'especialitat de psicologia del treball i de les organitzacions compta també amb l’ acreditació professional (Europsy) Especialista en Psicologia del Treball i les Organitzacions (PTO), la de major rellevància i prestigi en l’àmbit internacional. Recentment, vint-i-dos professionals del COPC han obtingut aquest reconeixement públic en l’àmbit europeu.

Per a qualsevol dubte addicional sobre l’acreditació PSITOR o certificació Europsy podeu contactar amb el Departament de Desenvolupament Professional: acreditacions@copc.cat.

Comparteix

f

Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió: la importància del que diem
El COPC comparteix un petit llistat de frases per ajudar-nos a saber què dir i no dir a una persona amb depressió, a més d'un recull de llibres per aprendre més sobre aquesta malaltia discapacitant.