PROGRAMA
11:30h Benvinguda a càrrec de:
Dra. Sílvia Llach, Vicerectora de Territori i Compromís Social de la Universitat de Girona
Dr. Guillermo Mattioli, Degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
Presentació del mapa a càrrec de:
Dr. Francesc Sidera, Coordinador del Grau en Psicologia de la UdG
Dra. Esperança Villar, Professora de Psicologia de la UdG
Dra. Susana Mantas, Secretària de la Junta Rectora de la Delegació de Girona del COPC
12:00h Conferència a càrrec de Manuel Armayones
13:00h Refrigeri al Claustre Sant Domènec
Presentació Mapa web de recursos psicològics.
Tots els professionals de la psicologia que ho desitgin poden introduir de manera gratuïta les dades del seu centre o servei en el mapa a través d'aquest enllaç. Per introduir les dades només cal registrar-se i respondre un formulari amb la informació del centre que es desitgi fer pública, d’acord amb les instruccions que trobareu en el vídeo següent:
El formulari demana dades sobre el nom, la descripció i ubicació del servei, juntament amb la classificació del centre en alguna de les 4 àrees, 23 subàmbits i 46 especialitats de la psicologia en què s’ha estructurat la informació. Aquesta classificació és el resultat de la col·laboració d’un grup de persones expertes, professionals de la psicologia, duta a terme a través de la metodologia Delphi.
Juntament amb la classificació del centre, el formulari també permet assignar etiquetes per facilitar la cerca d’altres especialitats no contemplades en la taxonomia inicial, així com incloure algun document, fotografia o vídeo del centre o servei.
Qualsevol consulta o suggeriment sobre el mapa i el seu funcionament els podeu adreçar al següent correu electrònic: orientació.psicologia@udg.edu
Conferència de Manuel Armayones
IA I PSICOLOGIA
Llums, ombres i noves oportunitats professionals
La integració de la intel·ligència artificial (IA) en psicologia ofereix oportunitats significatives per millorar l'atenció i l'accés als serveis de salut mental així com en d'altres àmbits de la Psicologia, però també planteja reptes ètics i riscos de manipulació que cal anticipar i preveure. Els psicòlegs tenen un paper crucial en aquest context, havent d'estar ben formats en l'ús de l'IA i vetllant per l'ús ètic d'una tecnologia i eines que sense cap mena de dubte canviaran la nostra manera d'exercir la professió. És essencial mantenir l'empatia i la connexió humana en la teràpia, ja que l'IA no pot substituir les interaccions humanes autèntiques, però també és cert que la IA pot ser una eina que ens ajudi a millorar la qualitat del nostre treball. Des de la Psicologia hem de contribuir a desenvolupar un marc regulatori robust que abordi qüestions com la privacitat de les dades, la responsabilitat en cas d'errors i els possibles biaixos en els algoritmes i fins el seu potencial ús manipulador a través dels anomenats agents IA. L'adopció d'un enfocament holístic, que impliqui la participació de la comunitat i la col·laboració entre diferents sectors, és fonamental per maximitzar els beneficis de l'IA mentre es minimitzen els riscos, assegurant una atenció psicològica accessible, justa i humana per a tothom.
Gestionat per:
Amb la col·laboració de: