Curso de Especialización jurídico forense en el ámbito de familia para profesionales de la psicología
INFORMACIÓN IMPORTANTE PARA REALIZAR LA INSCRIPCIÓN
Si eres NUEVO/A usuario/a no colegiado/a:- Primero, tienes que registrarte mediante este enlace.
- Posteriormente, vuelve a la página de la actividad para hacer la inscripción con los datos de acceso creados en el registro.
Si eres persona colegiada o usuario/a ya registrado/a:
- Primero, inicia sesión en tu área privada clicando este enlace.
- Posteriormente, vuelve a la página de la actividad para hacer la inscripción.
Curso de Especialización jurídico forense en el ámbito de familia para profesionales de la psicología
> Curs
> Semipresencial
> Secció de Psicologia Jurídica
Curs d'Especialització exclusiu en procediments de Família on es treballaran conceptes jurídics, tècnics i ètics sobre la intervenció i valoració forense en procediments de família.
Després d'un mòdul de continguts essencials en marc jurídic i de comprensió dels procediments legals en àmbit de família, pàtria potestat i violència vers la dona, es treballaran les nocions cabdals sobre els sistemes de família, l’impacte de la separació, psicologia evolutiva i afectació dels i de les infants i joves. Posteriorment, i amb les bases ja fonamentades, s'aprofundirà en diferents tipus de processos de família tant des de la vessant forense com d'intervenció: valoració forense de persones adultes (capacitats parentals, estils educatius i personalitat) així com d’infants i joves, idoneïtat i adopció, introducció a la coordinació de parentalitat, valoracions d’alta complexitat, teràpia de revinculació, entre molts d’altres.
Fomentar la formació de qualitat i específica en funció d'àrees d'expertesa i especialitat
Augmentar els coneixements en procediments de família que influeixen en els diferents moments familiars i legals
Aprofundir en el coneixement de la valoració de les capacitats parentals i la major conveniència pels nens, nenes i adolescents en funció del moment evolutiu i familiar.
Millorar la comprensió del peritatge i la intervenció jurídic-forense en l’àmbit de família
Adquirir competències d'intervenció familiar a curt i llarg termini
CONTINGUT
Sessió 1 (25/10/2024; presencial) AI: Dret Processal en Àmbit de Família. Sonia Ricondo
Sessió 2 (26/10/2024; presencial) AI: Vinculació Processal entre VIDO i Família. Sonia Ricondo
Sessió 3 (08/11/2024; online) AI: Rol jurídic Pericial en Àmbit de Familiar i actualitzacions del lliurament d'informes en àmbit civil. Sergio Mora
Sessió 4 (09/11/2024; presencial) AI: Ètica i deontologia en l'Àmbit de Família. Mercè Cartié
Sessió 5 (22/11/2024; online) AI: Psicologia Evolutiva i Sistemes Familiars. Remedios Rubio
Sessió 6 (23/11/2024; presencial) AI: Perspectiva cultural i sistemes de família. Remedios Rubio
Sessió 7 (13/12/2024; online) AI: Competències parentals i marentals i estils educatius. Eva Sala Berga
Sessió 8 (14/12/2024; online) AI: Competències parentals i marentals i estils educatius. Eva Sala Berga
Sessió 9 (20/12/2024; online) AI: La parella: mites de l'amor romàntic i rols de gènere aplicats a la consolidació de la parella i la criança. Inés Lovelle
Sessió 10 (21/12/2024; presencial) Famílies d'alta complexitat jurídica. Chon Molina
Sessió 11 (10/01/2025; online) Entrevistes a les parts adultes en família. Aina Gassó
Sessió 12 (11/01/2025; presencial) Entrevistes a la infància i l'adolescència en família. Aina Gassó
Sessió 13 (24/01/2025; online) Psicometria en Família I. Elena Garrido
Sessió 14 (25/01/2025; presencial) Psicometria en Família II. Elena Garrido
Sessió 15 (07/02/2025; online) Valoracions forenses en l'àmbit de família en l'àmbit públic. Manel Casado
Sessió 16 (08/02/2025; presencial) Valoracions
forenses en l'àmbit de família en l'àmbit privat. Teresa Jounou
Sessió 17 (21/02/2025; online) Valoracions de la administració en casos de risc de desemparament i en casos de risc (DGAIA). Nuria Civit (EVAMI)
Sessió 18 (22/02/2025; presencial) Valoracions forenses de pàtria potestat en l'àmbit privat. Andrea Riera
Sessió 19 (07/03/2025; online) Intervenció familiar en acolliments en família extensa. Jimena Arribas
Sessió 20 (08/03/2025; presencial) Idoneïtat, seguiment en casos d'acolliment i/o adopció. Fabiola Espinosa
Sessió 21 (21/03/2025; online) Intervencions en famílies en procediments judicials: mediació familiar. Javier Wilheim
Sessió 22 (22/03/2025; presencial) Motivació per l'adopció i treball grupal en recorreguts formatius. Núria Iturbe
Sessió 23 (04/04/2025; online) Intervencions en famílies en procediments judicials: punts de trobada. Paula Jiménez
Sessió 24 (05/04/2025; presencial) Detecció de violència vers la infància i situacions de negligència.
Sessió 25 (25/04/2025; online) Intervencions psicoterapèutiques en procediments de separació conflictiva. Cristina Gunther
Sessió 26 (26/04/2025; presencial) Intervencions en famílies en procediments judicials: coordinació de parentalitat. Connie Capdevila
Sessió 27 (09/05/2025; online) Avaluació de la maduresa psicològica en la presa de decisions infanto-juvenil. Antonio Andrés Pueyo
Sessió 28 (10/05/2025; presencial) Preparació i ratificació de l'informe pericial en judici (peculiaritats de l’àmbit de família). Manuel Ramos
Sessió 29 (23/05/2025; online) Intervenció familiar en el model Barnahus. Mariona Auradell
Sessió 30 (24/05/2025; presencial) Elaboració de casos pràctics - avaluativa. Sergio Mora
Jimena Arribas. Psicòloga. Formació en Teràpia Relacional Sistèmica i Psicoanàlisi. Actualment i des de fa 12 anys treballa com a psicòloga en l’àmbit dels acolliments familiar.
Mariona Auradell. Psicòloga General Sanitària. Màster en Psicologia Forense i Criminal. Formació de Postgrau en Teràpia Sistèmica (acreditada per la FEATP) i Formació especialitzada en Teoria del vincle afectiu (acreditada per la IAN IA i RIA). Curs d'especialització en l'atenció de menors d'edat víctimes de violència sexual (PrevenSI). Ha treballat com a psicòloga i docent a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, realitzant formació i avaluació psicològica als aspirants a Policia i Mossos d'Esquadra. Així com també als Bombers de la Generalitat de Catalunya. Col·laboradora docent en el Màster d'execució penal a la comunitat i justícia restaurativa. Experiència realitzant avaluació i intervenció psicològica en diferents serveis tant públics com privats (5 anys). Àmplia experiència treballant en serveis especialitzats d'atenció a Violències Masclistes tant a infants, adolescents i a dones víctimes (Servei Atenció a Nenes i Nens de l'Ajuntament de Barcelona, Servei d'Atenció a Homes de l'Ajuntament de Barcelona, SIAD de Matadepera i Castellar del Vallès). Experiència en l'àmbit de les Mesures Penals Alternatives. Ha estat directora del Servei d'Atenció a Homes que han exercit Violència Masclista de l'Ajuntament de Barcelona (actualment Centre Plural) durant 3 anys. Ha estat responsable de l'Ecosistema de projectes del Districte de Sant Martí de la Fundació IRES. Actualment és la Responsable de la Unitat Integrada d'Atenció i Infants i Adolescents Víctimes d'Abusos Sexuals ( Barnahus) del Vallès Occidental.
Connie Capdevila. Psicòloga clínica. Doctora en Psicologia. Mediadora. Coordinadora de coparentalitat. Àmplia experiència professional, més de 35 anys, en diferents àmbits de la Psicologia, primer a New York i després a Barcelona. Vicepresidenta de la Secció d'alternativa a la resolució de conflictes del COPC. Vicepresidenta de la Societat Catalana de Mediació en Salut.
Mercè Cartié. Psicòloga. Responsable de l'Equip d'Assessorament Tècnic en l'Àmbit de Família (EATAF). Membre de la Comissió Deontològica del COPC. Membre de la Comissió per a la Infància i l'Adolescència del COPC (CIAC). Docent de formació de tercer cicle a la UAB i a la UIC.
Manuel Casado. Psicòleg. Màster de Psicologia Forense i Criminal (UB). Postgrau en polítiques de joventut (UB) i Postgrau en col·lectiu de risc (UV). Tècnic psicòleg de l'equip d'assessorament tècnic en l'àmbit de famílies (EATAF), del Departament de Justícia. Professor associat del departament de psicologia clínica i de la salut (UAB).
Nuria Civit. Psicòloga. Màster en Psicologia Forense i Criminal (2009) Institut de Formació Contínua IL3-UB. La seva trajectòria professional, des de l'any 2016, està vinculada a l'abordatge de la infància i adolescència tant des del vessant del sistema de protecció com a coordinadora i psicòloga de l'Equip de Valoració del Maltractament Infantil i als Equips Funcionals d'Infància i Adolescència de DGAIA, com des de l'àmbit de justícia juvenil com a psicòloga del CE Can Llupià i com a psicòloga a l'Equip d'Assessorament Tècnic de Menors (SMAT) de la Generalitat de Catalunya on treballo en l'actualitat.
Fabiola Espinosa. Psicòloga amb menció en psicologia clínica per la Universitat de Santiago de Chile. Formació de Postgrau en psicologia jurídica i en abús sexual infantil en Xile. Màster de Psicologia Jurídica i Peritatge Psicològic Forense per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Teràpia Familiar Socioeducativa per la Universitat de Barcelona. Psicòloga forense en casos d'abús sexual infantil derivats per les fiscalies de la Regió Metropolitana de Santiago de Chile. Terapeuta dins del sistema de protecció a la infància en Xile. Psicòloga de la Fundació IRES en l'equip del SIAD i des del 2016 en el Servei d'Acolliments.
Elena Garrido. Psicòloga Clínica i Forense acreditada. Màster en Psicologia Jurídica i Forense (UAB). Experiència de vint anys en àmbit Jurídic-Forense. Presidenta de la Secció de Psicologia Jurídica del COPC.
Aina Maria Gassó. Psicòloga forense acreditada. Màster Oficial en Psicopatologia Legal, forense i criminològica per la UIC. Doctora per la UIC. Experta en avaluació i intervenció infanto-juvenil per la UJI. Investigadora postdoctoral i professora Lectora a la UIC. Coordinadora del Màster Oficial en Psicopatologia Legal, forense i criminològica de la UIC i professora titular de l'assignatura de psicologia legal i forense del Grau en Psicologia de la UIC. Experiència com a psicòloga forense en l'àmbit penal, civil i família i experta en avaluació infanto-juvenil. Coordinadora del Grup de Treball de Psicologia Jurídica en l'Àmbit Penal del COPC.
Núria Iturbe. Psicòloga. Màster en Psicologia Forense i Criminal per la UB-IL3. Postgrau en teràpia de grups per la UdG-IESP. Des de l'any 2015 i fins al 2023, ha col·laborat amb l'equip d'adopcions internacionals: inicialment (els dos primers anys) duent a terme valoracions d'idoneïtat i seguiments post adoptius i durant tot el període realitzant els recorreguts formatius grupals previs a la valoració d'idoneïtat.
Paula Jiménez. Psicòloga. Màster en psicoteràpia psicodinàmica; psicologia general sanitària; treball i formació en tècniques projectives gràfiques per l'avaluació d'infants, adolescents i adults. Direcció i coordinació del Servei Tècnic de Punt de Trobada (STPT). Treball amb famílies d'alt risc des del Servei d'Atenció i Teràpia Familiar en vinculació amb Serveis Socials.
Teresa Jounou. Psicòloga general sanitària. Psicòloga forense (UB-IL3). Sexòloga. Psicòloga forense en l'àmbit públic (Equips d'Assessorament Tècnic Penal i Família) i en l'àmbit privat. Psicoterapeuta i conductora de tallers.
María Inés Lovelle. Doctora en psicologia per la Universitat de Barcelona. Psicòloga Forense acreditada a nivell nacional. Professora del Departament de Psicologia Social i Psicologia Quantitativa de la UB. Experiència com a professional en psicologia forense en l'àmbit de família i penal. Experiència com a professional en psicologia forense en l'àmbit de família i penal.
Chon Molina. Doctora en Psicologia per la UB. Psicòloga forense, especialitzada en l'àmbit de família, acreditada per el Consejo de Colegios de Psicología de España. Coordinadora de parentalitat acreditada por el COPC. Autora de la guia pràctica: “Como no perder a tus hijos tras el divorcio”. Psicòloga forense en despatx privat AC5 Associats de Barcelona 25 anys d’experiència professional en l'àmbit de família, infància i adolescència.
Sergio Mora. Psicòleg amb especialitat clínica. Doctor en Psicologia. Màster en Psicologia Jurídica i Forense. Màster en Psicologia de la Cognició i la Comunicació. Acreditat com a expert en Psicologia Jurídica i Forense. Àmplia experiència, més de 10 anys, com a psicòleg forense en els àmbits penal, familiar, civil i laboral. Experiència com a docent universitari (més de 10 anys).
Antonio Andrés Pueyo. Catedràtic de psicologia. Especialitat personalitat, avaluació i tractaments Psicològics (UB). Membre del grup de recerca Grup d'Estudis Avançats en Violència .Director del Màster de Psicologia Forense i Criminal de la UB/IL3. Supervisor del Institut de Psicologia Forense. Consultor de la Generalitat en temes de Justícia Juvenil i Sistema Penitenciari.
Eva Sala. Psicòloga. Diplomada en Estudis Avançats en Rebuig Filial. Variables intervinents (UdG). Màster en Psicologia Clínica, Legal i Forense (UCM). Postgrau en Mediació Familiar Sistèmica (UdG). Psicòloga forense a l'Equip d'Assessorament Tècnic en l'Àmbit de Família (EATAF) del Departament de Justícia. Consulta privada (teràpia individual, de parella i familiar) des de el 2002 fins l'actualitat, avaluacions pericials, coordinació parentalitat i mediació.
Manuel Ramos. Psicòleg. Acreditat com a expert en psicologia jurídica i forense pel COPC. Ha treballat com a psicòleg jurídic per diferents serveis del Departament de Justícia de la Generalitat (MPA, Programes Formatius, Equips Psicosocials). En l'actualitat es membre del cos facultatiu de l'Institut de Psicologia Forense (IPF) i docent de diferents màsters i postgraus relacionats amb l'àmbit jurídic i forense. Coordinador del SAH (Ajuntament de Barcelona (2011-2014). Delegat de Mesures Penals Alternatives (Departament de Justícia). Pèrit a l'Institut de Medicina Legal i forense (IMELGA). Psicòleg Jurídic i Forense a l'institut de Psicologia Forense (IPF). Vicepresident de la J de la secció psicologia jurídica del COPC. Vocal de la Sociedad Española de Psicologia Jurídica y Forense (SEPJF).
Sonia Ricondo. Advocada i jurista especialitzada en violència masclista.
Andrea Riera. Psicòloga General Sanitària, Postgrau en Psicologia Jurídica i Forense, i curs d'especialització en teràpia familiar; en trastorns afectius de l'adult i en psicopatia i criminalitat violenta. Doctoranda a la UdG. Pràctica clínica i pericial en l'àmbit privat. Adscrita al TIP. Professora associada a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Vic. Professora col·laboradora a la Universitat Oberta de Catalunya, a la Universitat Internacional de Catalunya i la Fundació Universitat Rovira i Virgili.
Remedios Rubio. Psicòloga. Màster en Psicoanàlisi infanto-juvenil per l'ECPNA (IL3-UB). Doctora en Psicologia de l'Educació per la UAB. Màster en Psicologia de l'Educació per la UB. Llicenciada en Psicologia per la UAB.
Javier Gustavo Wilhelm. Psicòleg, mediador i doctor en dret i ciència política. Director del Màster en mediació professional de la UPF-BSM. Director de la Càtedra en Mediació Ciutadana de la Diputació de Barcelona - UPF. Professor de negociació i mediació a diversos màsters en RRHH i Management. Coordinador de l'assignatura en mediació i arbitratge del Màster d'Advocacia i procura de la UPF-BSM. Mediador professional en temes organitzacionals, de família i a l'àmbit local des de 1995, a Espanya, Argentina, Xile. Formador de mediadors a Espanya, Xile, Argentina, Brasil, Paraguai i Itàlia.
Supervisor de persones mediadores. Consultor en projectes de cooperació internacional pel desenvolupament de polítiques públiques en mediació Psicoanalista.
Sessió 1 (25/10/2024)
FECHA
25 de octubre de 2024
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 2 (26/10/2024)
FECHA
26 de octubre de 2024
10:00h -
14:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 3 (8/11/2024)
FECHA
8 de noviembre de 2024
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 4 (09/11/2024)
FECHA
9 de noviembre de 2024
9:00h -
14:00h
DURACIÓN
5h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 5 (22/11/2024)
FECHA
22 de noviembre de 2024
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 6 (23/11/2024)
FECHA
23 de noviembre de 2024
9:00h -
14:00h
DURACIÓN
5h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 7 (13/12/2024)
FECHA
13 de diciembre de 2024
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 8 (14/12/2024)
FECHA
14 de diciembre de 2024
9:00h -
14:00h
DURACIÓN
5h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 9 (20/12/2024)
FECHA
20 de diciembre de 2024
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 10 (21/12/2024)
FECHA
21 de diciembre de 2024
9:00h -
14:00h
DURACIÓN
5h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 11 (10/1/2025)
FECHA
10 de enero de 2025
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 12 (11/1/2025)
FECHA
11 de enero de 2025
9:00h -
14:00h
DURACIÓN
5h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 13 (24/1/2025)
FECHA
24 de enero de 2025
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 14 (25/1/2025)
FECHA
25 de enero de 2025
9:00h -
14:00h
DURACIÓN
5h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 15 (7/2/2025)
FECHA
7 de febrero de 2025
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 16 (8/2/2025)
FECHA
8 de febrero de 2025
9:00h -
14:00h
DURACIÓN
5h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 17 (21/2/2025)
FECHA
21 de febrero de 2025
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 18 (22/2/2025)
FECHA
22 de febrero de 2025
9:00h -
14:00h
DURACIÓN
5h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 19 (7/3/2025)
FECHA
7 de marzo de 2025
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 20 (8/3/2025)
FECHA
8 de marzo de 2025
10:00h -
14:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 21 (21/3/2025)
FECHA
21 de marzo de 2025
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 22 (22/3/2025)
FECHA
22 de marzo de 2025
10:00h -
14:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 23 (4/4/2025)
FECHA
4 de abril de 2025
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 24 (5/4/2025)
FECHA
5 de abril de 2025
9:00h -
14:00h
DURACIÓN
5h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 25 (25/4/2025)
FECHA
25 de abril de 2025
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 26 (26/4/2025)
FECHA
26 de abril de 2025
9:00h -
14:00h
DURACIÓN
5h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 27 (9/5/2025)
FECHA
9 de mayo de 2025
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 28 (10/5/2025)
FECHA
10 de mayo de 2025
10:00h -
14:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sessió 29 (23/5/2025)
FECHA
23 de mayo de 2025
16:00h -
20:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Online
UBICACIÓN
Online
Sessió 30 (24/5/2025)
FECHA
24 de mayo de 2025
10:00h -
14:00h
DURACIÓN
4h
MODALIDAD
Presencial
UBICACIÓN
Formació presencial - Seu Barcelona COPC
Sistema d’avaluació:
Certificat d'Assistència: Per tal d'obtenir el certificat d'assistència al curs, caldrà assistir, com a mínim, al 80% del total de les hores de la formació.
Certificat d'Aprofitament: Per tal d'obtenir el certificat d'aprofitament al curs, a més de complir amb les condicions de l'assistència indicades, caldrà superar amb un Apte les proves i treballs que s’estableixin durant el curs.
Altres consideracions:
Les persones inscrites hauran de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Les sessions de divendres seran en format online de forma general, mentre que, majoritàriament les sessions de dissabte es realitzaran presencialment a la seu de Barcelona del COPC (c/Rocafort, 129, Barcelona).
Cal revisar la modalitat de cada una de les sessions a la pestanya anomenada "Sessions".
Les persones col·legiades que vulguin inscriure's tindran l'opció de poder fraccionar el pagament en 6 mensualitats.