Vanesa Medina. Mestra d'educació especial per la UB, amb postgrau en l'atenció de persones de l’espectre autista a l'ISEP BCN i formacions monogràfiques (per exemple, sobre el trastorn de l’espectre autista, formació en igualtat i plans d'igualtat, formació en prevenció de riscos laborals, etc.). Auxiliar tècnica educativa a la residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual profunda Can Serra (des de 2006). Delegada sindical de CCOO, delegada d'igualtat i delegada de prevenció, membre del grup motor de coordinació a les delegades i delegats del sector de residències centres de dia, llars i residències per a persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya CCOO. Membre del grup coordinador del sector discapacitat de la federació d’Educació CCOO. Membre del grup de treball i lluita de Dones CCOO Hospitalet (2021-23). Participant activa de la taula de cures de L'Hospitalet. Membre participant per CCOO a l’Espai i Ciutadania de L'Hospitalet (fins 2023). Treballadora col·laboradora a activitats en la defensa dels drets laborals, socials i condicions de vida, dels drets de dones, dels drets de persones col·lectius LGTBI i dels drets de persones vulnerables (discapacitat, racialitzades, vulnerables, precaritzades, etc.).
Sara Francesca Ramos. Directora i presentadora del programa de radio Red Trans. Membre de l’assemblea Red Trans.
Clara Solé. Graduada en Psicologia amb Máster en Teràpia Cognitiu-Social d’orientació sistèmica i constructivista, ambdós per la UB. Actualment cursa el Màster en Psicologia General Sanitaria a la UAB. Formació complementària en teràpia breu estratègica. També està ampliant el seu coneixement sobre l’abordatge del trauma complex i el dol migratori a través de formacions complementàries. Paral·lelament, ha treballat com a tutora d’acompanyament sociolaboral en serveis d’atenció a la salut mental de col·lectius vulnerables, especialment amb persones migrants i refugiades, així com amb persones amb discapacitat i joves en risc d’exclusió social. Recentment, va fer una estància de 9 mesos en un projecte humanitari de Càrites al Sàhara Occidental (Àfrica), dirigit a l’atenció de la salut de la població subsahariana en trànsit migratori, en especial dones i nens/es, on va dissenyar i implementar un programa d’atenció psicològica i promoció de la salut mental. La seva trajectòria fins ara li ha permès comprendre el malestar psicològic des d’una perspectiva àmplia i contextual, entenent la salut mental com una cosa inseparable del benestar social, i sensibilitzar-se amb la desigualtat interseccional de raça, gènere i classe, així com els múltiples impactes que aquesta suposa en la salut mental de les persones, individual i col·lectivament.
Moderadora:
Sara Martín. Psicòloga general sanitària i psicoterapeuta, amb enfocament constructivista i sistèmic de d’una perspectiva feminista. Sòcia de l’Associació Espanyola de Psicoteràpies Constructivistes. Formada en el Màster en Teràpia Cognitiu-Social (UB), amb una orientació constructivista i sistèmica. Formada en el Màster oficial en Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania (IIEDG), aprofundint en la intersecció entre salut mental i perspectiva de gènere. Participa activament en diversos espais professionals i d’investigació dins el COPC (vocal de la Junta de la Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats; integrant del Grup de Treball d’Investigació per a la incorporació del sexe/gènere en psicologia; integrant del Grup de Treball Observatori de la Psicologia General Sanitària i membre del Comitè d’Infància i Adolescència). Compromesa amb la recerca i la pràctica clínica des d’una perspectiva crítica i contextualitzada, amb especial atenció a les desigualtats estructurals i el seu impacte en la salut mental.