El Centre de Mediació de Catalunya (CMC) defineix la mediació com "un mètode que afavoreix una gestió constructiva del conflicte, i un intent d’apropar les parts d’una controvèrsia, amb l’ajuda d’un tercer imparcial i neutral, la persona mediadora, que facilita un restabliment de la comunicació, amb l'objectiu d'apropar posicions i aconseguir acords satisfactoris per a totes les parts".
Amb motiu del 21 de gener, Dia Europeu de la Mediació, i de la Setmana de la Mediació, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha preparat diferents materials per conèixer la seva situació actual i els seus avantatges davant la via judicial, intentar preveure la seva tendència i aprofundir en el coneixement de la matèria.
Entrevista a Cristina Martínez, vicepresidenta de la Secció ARC
Parlem amb la psicòloga i mediadora sobre el present i el futur del sector, la relació de la psicologia de la mediació amb altres professions com el dret, i la seva aportació a la societat per tal de canviar l'actual cultura de la judicialització pel diàleg i la cultura de pau.
↪ Llegiu l'entrevista completa al PSIARA
Infografia: 5 motius per escollir la mediació i no la via judicial
S'estalvien temps i diners, no hi ha "perdedors"... Trobareu els 5 motius de pes i la comparació amb els contenciosos a la infografia ja disponible:
Formacions
(21/1) Conferència: Mediació pares/mares amb adolescents. Guia pràctica per a un procés de mediació - A càrrec de Raquel de Castro
(25/1) Taula rodona: les aportacions que, des de la psicologia, fem a la mediació - Amb Aidà Almirall, Aida Marzo i Javier Wilhelm
Bibliografia
Per últim, l'equip de la biblioteca del COPC ha triat i posa a la vostra disposició els 11 títols més interessants sobre el tema, de consulta online gratuita per totes les persones col·legiades.
↪ Vegeu selecció de llibres gratuïts sobre mediació