f

Dia Internacional de la Dona: 10 nous mots per aprendre

El Grup de Treball de Violències Masclistes del COPC elabora el seu tercer glossari amb termes que cal conèixer per comprendre i abordar les situacions de desigualtat.

Avui, 8 de març, és el Dia Internacional de la Dona, un dia en el qual es reivindica el feminisme i es denuncia el sexisme en tot el món. Aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en la vida laboral i, per tant, pel dret a la seva independència econòmica. 

Per celebrar aquest dia, la Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats organitza, pel proper 24 de març, la conferència en línia "Commemoració Dia Internacional de la Dona: L’autocura dels professionals que acompanyen cap a la sortida de la violència masclista". Us hi podeu inscriure en aquest enllaç.

D'altra banda, i tal com ja van fer el 8 de març i el 25 de novembre de 2021, el Grup de Treball de Violències Masclistes del COPC ha volgut publicar un glossari amb 10 termes que ens ajudaran a detectar i abordar la desigualtat entre homes i dones, i parlar-ne amb més propietat.

Les paraules que podreu trobar en el glossari d'aquest 8M són:

  1. Apoderament

  2. Acció positiva

  3. Amor romàntic

  4. Coeducació

  5. Conciliació

  6. Desigualtat interseccional

  7. Expressió de gènere

  8. Llenguatge inclusiu

  9. Socialització de gènere

  10. Treball sexual

Per conèixer aquestes definicions a fons, podeu consultar el glossari en PDF. I per compartir, us recomanem la versió curta en vídeo, que podeu trobar a les nostres xarxes socials.

Feliç Dia Internacional de la Dona a totes i a tots!

Comparteix

f

La Junta de Govern del COPC lliura els premis de la II Edicó de premis COPC al foment de grups de treball i de la I Edició dels premis PhD a la millor tesi doctoral
L'acte es va celebrar el passat dia 4 com a primer esdeveniment institucional en les noves instal·lacions del COPC