f

L’estudi sobre les repercussions de la COVID-19 de 2021 mostra que més del 50% dels psicòlegs i psicòlogues han acudit a un servei de salut mental

La Fundació Galatea ha presentat l’estudi de 2021, que marca tendències respecte 2020 molt clarificadores de l’estat de salut general de psicòlegs i psicòlogues.

La Fundació Galatea ha presentat L’estudi sobre les repercussions de la COVID-19 de 2021, basat en enquestes realitzades a set col·lectius professionals de l’àmbit de la salut: medicina, infermeria, odontologia, farmàcia, psicologia, veterinària i treball social. En general, infermeres i treballadores socials (els dos col·lectius més feminitzats, juntament amb psicologia) són els grups que presenten pitjor estat de salut percebut. De fet, en tots el col·lectius, les dones tenen pitjors indicadors que els homes. 

L’estudi detalla, per als professionals de cada disciplina, factors com les condicions de treball, el reconeixement social, les repercussions directes de la COVID-19 en la salut, les repercussions professionals, els canvis d’estils de vida saludables, l’estat de salut autopercebut, les hores i la qualitat del son, la fatiga i l’estrès o la salut mental. 

El col·lectiu de professionals de la psicologia destaca en l’estudi com el que més ha acudit als serveis de salut mental des de març de 2020 (un 52% dels psicòlegs i psicòlogues), el que més suport psicològic i emocional han rebut del seu entorn (un 62% consideren que n’han tingut suficientment) i els que més serveis han ofert a través dels serveis privats (47%), per mostrar només alguns del principals resultats. 

Podeu consultar els resultats de l’estudi Repercussions de la COVID sobre la salut i l'exercici de la professió de la psicologia, la nota de premsa per presentar els resultats de l’Estudi sobre les repercussions de la COVID-19 dels 7 col·lectius porfessionals de la Fundació Galatea, així com també tots els informes finals de tots els estudis de la Fundació Galatea en aquest enllaç

en COPC

Comparteix

f

El COPC obre la capacitació de psicòleg o psicòloga amb expertesa en dolor per acreditar els professionals especialitzats en aquest àmbit
Quines són les competències d’un psicòleg o psicòloga expert en dolor i com obtenir la capacitació d’expertesa en aquest àmbit?