f

Nou conveni de col·laboració amb TEA Edicions: com usar els tests de la Biblioteca a partir d'ara?

El nou funcionament del servei de préstec de tests s'estrena de la mà del nou web, a primers de febrer

Recentment, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha signat un nou conveni de col·laboració amb TEA Edicions, com a principal distribuïdor d’instruments psicomètrics arreu de l’Estat, per tal de generar un marc per poder prestar els seus tests a la Biblioteca del COPC garantint els principis ètics i bons usos que estableix la Comisión de Tests Psicológicos del Consejo General de la Psicología de España, així com els de la International Commistion Test. La implementació d’aquest conveni suposa un desenvolupament qualitatiu respecte l’anterior, cosa que genera alguns canvis.

En primer lloc, el nou servei de préstec comportarà un copagament que inclourà els manuals, el material manipulatiu (si n’hi ha) i el quadern de preguntes en consulta. A més, també s’inclourà el full de respostes i la correcció informàtica per a una aplicació. La durada del préstec serà de 15 dies i es podrà sol·licitar un màxim de 15 vegades. La diferència amb el sistema actual és que anteriorment es podien obtenir els préstecs, fulls de respostes i correccions de forma independent, i ara s’han de sol·licitar en paquets que inclouran els materials abans esmentats.

Aquest nou marc del servei de préstec ha de garantir que l’aplicació dels testos en totes les avaluacions i diagnòstics es farà amb l’acompanyament dels corresponents manuals, tant tècnics com d’interpretació, i que el psicòleg o psicòloga que els empri ofereixi interpretacions dels resultats fidedignes als barems i puntuacions estadístiques que componen cada instrument psicomètric. A més, garanteix també que totes les avaluacions es facin amb fulls de respostes originals, tal com regula la Llei de Propietat Intel·lectual que atorga drets d’autor a tots els tests psicològics. Per últim, el sistema de correcció informàtica de tests, en la majora dels casos, serà més àgil i autònom que el sistema actual.

Finalment, també es podrà sol·licitar el manual dels tests en consulta, sense cap classe de material complementari com quaderns de preguntes o fulls de respostes, per tal de poder-lo conèixer, sense cap copagament.

Per a dubtes o preguntes, pots escriure'ns a biblioteca@copc.cat.

Comparteix

f

trt
Es recomana a totes les persones usuàries que revisin les seves dades personals