f

Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió: la importància del que diem

El COPC comparteix un petit llistat de frases per ajudar-nos a saber què dir i no dir a una persona amb depressió, a més d'un recull de llibres per aprendre més sobre aquesta malaltia discapacitant.

Avui, 13 de gener, és el Dia Mundial de la Lluita contra la Depressió, una malaltia que suposa un terç de tots els trastorns mentals existents, afecta 246 milions de persones al món (3.153 per cada 100.000 habitants)* i 1 de cada 4 persones a l'estat espanyol**, i ha augmentat notablement la seva prevalença arran de la pandèmia de Covid-19.
 
Més enllà de recomanar l'ajuda professional, que sol ser clau en la recuperació de les persones amb depressió, aquest any el COPC ha volgut reparar en les paraules que podem dir a les persones amb depressió que tenim al nostre voltant. Ben triades, poden ajudar a la recuperació de la persona (per exemple, "Si en algun moment vols parlar, aquí estic"), però mal triades poden jugar un paper contrari al desitjat (per exemple, "Anima't, tot és proposar-s'ho!"). La clau és no posar tot el pes en la voluntat de la persona, sinó fer-li notar que entenem la seva situació i pot comptar amb la nostra ajuda quan estigui preparada per parlar-ne o donar alguna passa endavant.


↪ Trobareu el recull de frases en els següents enllaços, en català i castellà, i també al compte d'Instagram del COPC, a punt per compartir. 


A més, l'equip de la biblioteca del COPC ha elaborat un recull bibliogràfic amb 12 dels títols més interessants per saber més sobre la depressió, que ja poden ser consultats en aquest enllaç de forma gratuïta per qualsevol persona col·legiada.
 
--
*Segons dades d'un recent informe de la revista científica The Lancet.
**Segons un estudi d'Aegon en col·laborció amb el Consejo General de Psicología.

Comparteix

f

Les persones amb interès a participar com a tutoritzats o tutorizades del projecte Tutoria Científica podran presentar candidatura fins al dia 19 de gener
El projecte neix amb l’objectiu de fomentar les carreres científiques en psicologia, essent aquesta una línia estratègica del Col·legi.