f

El COPC y otras 15 entidades firman el Manifiesto de la Alianza por la Segunda Oportunidad

Durante la reunión, la Alianza ha destacado que la Segunda Oportunidad para los deudores ya alcanza niveles europeos, y ha anunciado su segundo Congreso Europeo.

El passat 11 de novembre, representants de les 16 entitats que conformen l’Aliança, la iniciativa nascuda el 2021 per fomentar i difondre el mecanisme de la Segona Oportunitat, s’han reunit a l’Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) amb un triple objectiu: presentar el seu balanç de resultats, llegir un manifest comú, i anunciar el seu pròxim congrés europeu. 

Durant l’acte, que ha comptat amb la presència de la vicedegana Dolors Liria en representació del COPC, es va fer públic que la Segona Oportunitat per als deutors ja arriba a nivells europeus, tal com indiquen les dades més destacades del balanç de la feina feta per l’Aliança des de la seva fundació fins ara: 

A Espanya, fins al mes de juny del 2024 s'han presentat un total de 25.468 concursos de persona física, un 36,9% superior als 18.617 procediments mateix període de l'any 2023. Aquestes dades indiquen que aquesta eina s'ha consolidat com una solució efectiva a la insolvència personal. D'aquests 25.468 procediments, 1.601 són empresaris autònoms, és a dir, que només un 6% dels procediments concursals de les persones físiques corresponen a empresaris. 

A Catalunya, del gener al juny del 2024 s'han presentat 6.425 procediments, dels quals el 13%, és a dir 845, són d'empresaris autònoms, cosa que constata el descens del nombre de procediments que es presenten respecte a empresaris autònoms, amb un descens del 7% respecte de 2023. Catalunya concentra el 25% del total dels procediments de Segona Oportunitat de persones físiques, seguit pel 15% d'Andalusia, el 14% de Madrid i 12% de la Comunitat Valenciana. 

A la ciutat de Barcelona, es concentren el 77% de procediments presentats a tot Catalunya, amb 4.942 procediments presentats, dels quals 4.339 són consumidors, no empresaris. 


Font: @icabarcelona 

Totes aquestes dades posen de manifest que cada cop més persones físiques recorren al mecanisme de la segona oportunitat. Martí Batllori i Miguel Ángel Salazar, vicepresident i vocal, respectivament, de l'Observatori de la Insolvència Personal de l'ICAB, van coincidir en concloure el següent:  

"El mecanisme de la Segona Oportunitat s’està introduint en la cultura jurídica, econòmica i social del nostre país, realitat que des de l'Observatori de la Insolvència Personal de l’ICAB celebrem públicament". 

[Consultar el Balanç de l’Aliança 2021-2024] 

Signatura del manifest 

A més, els integrants de L’Aliança han volgut reafirmar enguany el seu compromís amb la lectura d’un manifest a càrrec de la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana, Marta Martínez Gellida, per passar acte seguit a la foto oficial amb els i les representants de totes les entitats aliades. 


Font: EuropaPress

Cal destacar els treus objectius principals del manifest: 

  • Seguir impulsant la difusió i el coneixement de la Segona Oportunitat  

  • Donar empara a les accions de coordinació entre els diferents actors 

  • Celebrar que la Segona Oportunitat s’hagi incorporat a la cultura social, jurídica i econòmica catalana  

[Llegir el Manifest de l’Aliança] 

Anunci del segon Congrés Europeu de la Segona Oportunitat 

Per últim, la diputada de la Junta de Govern de l'ICAB i presidenta de l'Observatori de la Insolvència Personal, Yvonne Pavía, ha anunciat la celebració del 2n Congrés Europeu de la Segona Oportunitat, que se celebrarà els dies 16 i 17 de gener del 2025. 

 [Més informació sobre el 2n Congrés Europeu de la Segona Oportunitat] 

“Tenir una segona oportunitat permet a empresaris/àries i autònoms/es ressorgir econòmicament i emocionalment. Per aconseguir-ho i no arribar a aquestes situacions de patiment, cal que donem molta importància a la prevenció, i això passa per treballar més no només la gestió econòmica sinó la part emocional de la gestió dels negocis.” 

“Tot i que a Catalunya ens estem equiparant a Europa, encara ens queda molta feina per fer..” 

Dolors Liria, vicedegana del COPC 


 Les 16 entitats que conformen l’Aliança. 

 

en COPC

Comparteix

f

El COPC y la federación ACAPPS organizan la conferencia "Presentación de la investigación sobre Salud Emocional y Sordera"
Será el próximo 26 de noviembre y supondrá la presentación de la investigación, sus conclusiones y la estrategia entre la Federació ACAPPS y el COPC para mejorar la atención de la salud emocional de las familias y personas con sordera en Cataluña.